Ölveti Blues Band a Libanapon

Márton napi libalakomát rendeztek hétvégén Debrecen főterén. Ez egy hagyományos rendezvény a cívis városban, és az is hagyomány hogy helyi formációk is megmutathatják magukat ezeken a rendezvényeken.
Mivel péntek estére több – számomra érdekes – programot is találtam a városban, így ott ragadtam. Nem teljesen időrendben szombaton már beszámoltam a Karmapirin késő esti koncertjéről, most jöjjön a kora délután.
Kicsit furcsa kora délutánról beszélni úgy, hogy teljes sötétben értem Debrecen főterére, de akkor is csak négy óra körül volt még…
A rendezvény színpadán pedig már játszott az Ölveti Blues Band. Az este másik műsorszáma a sárga láthatósági mellényes – szerintem – biztonsági ember volt, akit hamar elneveztem bio kordonnak. A színpad jobb oldalán álldogált, és ha a színpadtól kb. öt-hat méterre álldogáló közönségből bárki két méternél közelebb ment a színpadhoz, odarohant hozzá, és visszaterelgette a sorba. Kezdetben szórakoztató, később inkább idegesítő volt a dolog, gondolom, élete első koncertje lehetett. A sokadik kirohanása után aztán páran meggyőzték, hogy senki nem akarja bántani a zenekart, így – bár láthatóan feszülten – de a színpad szélénél maradt a koncert végéig. Remélem, ez a fajta őrködés nem válik gyakorlattá a rendezvényeken.
A koncert egyébként ismét remek volt, nem bántam meg, hogy ezt a délutáni programot választottam, de a következő műsorokat már kihagytam.
Néhányszor én is közelebb lopakodtam a színpadhoz, így van egy rövid fotóalbumom is.
Klikkelj az itteni képre!
KLIKK