A jó lovas…

A sok koncerten üldögélés után mozogjunk kicsit. 🙂
Persze ahogy az üldögélés sem volt igazán jellemző rám az elmúlt napokban, úgy az sem, hogy a mai bejegyzés képein sok mozgást látsz majd, hiszen csak a délelőtti programrészt követtem, és azt sem állítanám, hogy a harminc egynéhány fokos melegben olyan jól ment volna a dolga a jó lovas katonának – hogy befejezzem a címbeni sort.

Egy jó hete rendezték meg Nyíregyházán a XVI. Huszártalálkozót. Jóval a program kezdete előtt, a Jósa András Múzeumhoz igyekezve, az Egyház utcai nagy parkolóban láttam gyülekezni a huszárokat és lovaikat, és már akkor azt gondoltam, nem szívesen cserélnék velük. Én ugyanis úgy terveztem, hogy a múzeum előtti padon, a hűvösben várakozom az érkezésükre.
A rendezvényt idén is Bene János, a Magyar Huszár Alapítvány titkára szervezte, és készségesen, és joggal büszkén adott információt a menetrendről. Így valóban nyugodtan üldögélhettem kicsit a hűvösben.
Aztán pontosan az időbeosztás szerint érkeztek is a huszárok. A honvédzenekar vezette fel a menetet az Országzászló térre, ahol kezdetét vette az ünnepi megemlékezés.
A most következő fotóalbumom eddig követi az eseményeket. Klikkelj az itteni képre!

KLIKK