Csoki ‘s VIDOR

Tegnap elérkeztünk a másik nyáresti koncertsorozat, a Zene Sóstón zárásához is.
Két koncert volt a sóstói szökőkútnál, a korábban elmaradt Greasy Hats,

és az eredetileg is erre a napra tervezett Tüneth együttes műsora.

Egy-egy kép róluk, beszámoló pedig jön majd.

Mai programajánlómat két fesztivál uralja, így elég rövid lesz.
Csütörtökön kezdődik, és vasárnapig tart a hagyományos Csokoládé Fesztivál Szerencsen.
A rendezvény négy színpadának műsorát nézve találtam néhány olyat, amelyik érdekes számomra, olyat, aki pár nap múlva a VIDOR Fesztiválon is látható majd, és olyan egymás után következő “koncertet” ugyanazon a színpadon, amin jót vigyorogta,. Ezt had írja le: 21:30 Tankcsapda, 24:00 Kocsis Janika. 🙂
De lesz Dumaszínház, néptánc, és katonai bemutató is. A linken megtalálod az infókat.

Pénteken kezdődik Nyíregyházán a VIDOR Fesztivál.
A valaha világzenei fesztiválként európai hírnévre szert tett rendezvény mára inkább napi rádiós zenéket, és színházi előadásokat kínál.
Azért remélem, velük sokszor összefutok idén. 🙂

A három zenei kisszínpad műsorából az egyiknek a programja van jelenleg a hivatalos oldalon, a (letölthető) programfüzetben benne van a többi is. A vegyes programot kínáló nagyszínpad programja fenn van a VIDOR hivatalos oldalán. Valamikor július végén közösségi oldalamon részletesen írtam a programokról, itt most néhányat kiemelek újra.

Leginkább az Országzászló téri színpad kínál számomra érdekes koncerteket, ezért az ittenit kivétel nélkül felsorolom annál is inkább, mret ez a hivatalos oldalon nincs fenn ilyen bontásban. A programfüzetből írtam ki.
Szombat 16:00 Artézis, 17:30 Nelson. Vasárnap 16:00 Rogkhajó, 17:30 Mentha Project. Hétfő 16:00 Jazzmed Band, 17:30 !MINA?. Kedd 16:10 Marmunszk, 17:30 Queen Tribute Band. Szerda 16:10 Rock Planet, 17:30 Polip együttes.

A Kossuth tér Kisszínpad programjából is kinéztem ezt-azt. Szirota Jennifer és a Jenny’s Band, Kelet Brass Band, A Nyughatatlan, Babra, Dalinda például.

A Kossuth tér-Dózsa György út sarok dobogójáról a fesztivál első feléből a Texas Tourist koncertjeit ajánlom, de jut majd a következő ajánlómba is program erről a színpadról. Részleteket erről is a programfüzet közepén találsz.

A Nagyszínpad szerdáig talán két estére csábított el.
A Benin International Musical és a Best of Geszti volt kecsegtető. Ez van.

Közben az utolsó pillanatban találtam még egy érdekes koncertet, mégpedig szombat estére a Móricz Kertben. Rendhagyó módon itt egy videót osztok, és nem árulom el, mi jutott eszembe a dal kezdésénél.

Ez hát az ajánlóm, igyekeztem linkelgetni, amit lehet. A volt pártházzal szemben (Országzászló téri színpad) találkozunk délutánonként.