Sóstó, Mandala, Szmog…

Vázlatosan le is írtam a címben a hétvégét, de azért kicsit részletesebben is írok a várható eseményekről.
Hétvégi programajánlóm következik.

Augusztus második harmadáig szeretném megtartani azt a hagyományt, hogy a heti ajánlómat az előző nap koncertjével kezdem. Azért eddig, mert eddig tart a Zene Sóstón idei sorozata, és persze azért is, mert akkor szerda délután jó idő van, és koncert Sóstón.
Most is így volt, tegnap a Rockwise koncertezett a szép zöld dobogón. Második találkozásunk volt, de erről majd egy külön írásban. Most egy kép tegnapról.

Tegnap fedeztem fel a Mandala Nyár kínálatában a Palya Bea Napot. Péntek lesz a jeles nap, és két előadást is láttam a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium udvarára hirdetve. A linken minden, amit tudok. 🙂

A péntek este nehéz döntés elé állít.
Ami biztos, hogy megnézem az Artézis zenekart fél nyolctól Nyíregyházán, a Kossuth téren. Ők a Made In Nyíregyháza következő fellépői, és van mit pótolnom.

Aztán már nem ilyen egyszerű a helyzet.
Van ugye a The Moon és a Marmunsk! koncertje a Móricz Kertben este kilenctől. Nagyon is érdekel az esemény, de a fekete szobát nem szívesen választom. Meglátom még, hogy lesz.

Kovács Miklós Bandája a Szmog Pub-ban játszik ezen az estén, és mivel a múlt hétvégén nem sikerült a koncert helyszínüknek egyeznie az én városban elfoglalt pozíciómmal (egyszerűbben: én Sóstón voltam, ők pedig a Korzónál), így a mostani koncertjük nagyon kecsegtetőnek tűnik.

Hétvégére találtam Középkori Forgatagot a Diósgyőri várban. Talán két éve jártunk a várban, egészen jó helynek tűnt. 🙂 Most biztosan jóval látványosabb dolgok is történnek majd. Lehet, hogy tornázunk kicsit. 🙂

Szombat estére viszont haza kell érni, mert a Zene Sóstón igazi zenei csemegét kínál. Kis műsorváltozás, de a helyszín a színpad a szökőkútnál, a jó megszólalás garantált. A műsor pedig a No Cnt’ Roll & Mr. Bluesman koncertje (a Man@Galica helyett).
Este fél hét, Sóstó, szökőkút. Jó lesz. 🙂

És hogy legyen még egy kicsit távolabbi koncert is, Városnapot rendeznek Vaján szombaton. Amit pedig kinéztem, az a NELSON koncertje este kilenctől. Simán oda lehet érni Sóstóról. 🙂
Annál is inkább érdekes ez az esemény, mert a múlt szombati “szépemlékű” sóstói koncert délutánon a szünetben megszólaló Nelson dalnál videó megosztós, telefonos bejátszással kellett bizonyítanom, hogy Ciki énekel. Szóval kell egy kis élő koncertes meghallgatás. 🙂

Ahogy az ajánló elején hagyomány már a Zene Sóstón, úgy a záró szakasz is ez az esemény lesz. Jövő szerdán az AdHoc Team megzenésített verseit hallgathatjuk a szökőkútnál fél héttől.