Gyorsmenü

Néhány napja inkább magam készítek ebédet, minthogy a menzait válasszam. Volt néhány csalódás, hagyok kis időt a visszatérésre. Innen a mai programajánlóm címe, és meg is mutatom a különbséget.
A következő képen szinte minden megvan, ami kell az ajánlómhoz,

azért én mégis azt gondolom, jobb, ha kicsit gondosabban készítem el. Jó étvágyat! 🙂

Ezekben a percekben, egészen pontosan 11 órakor kezdődik a CarPEDIGnem trió könyvtárkoncertje Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

A Magyar Költészet napján azonban máshol is várnak programok. A teljesség igénye nélkül megemlítem még városunkban a Labor Cafét is, ahol már javában tart a 24 óra vers című rendezvény.
Ugorj be egy kávéra és egy versre!

Holnaptól aztán indul a koncert hétvége.
Este nyolc körül irány Nyíregyházán a Walk Street Restaurant, ahol az akusztikus koncertsorozat következő darabja a Fatal Error Akusztik.
Őket legutóbb a múlt évi LeszFeszt nagyszínpadán láttam, és kedveltem nagyon. Jó kis fotóalbumot is készítettem, keresd meg a Képtáramban, ha érdekel.
Innen van ez a kép is.

Ha más stílusú zenére vágysz, ajánlom a Club Hollywood műsorát, ahol a Sonny and his Wild Cows és az Ed Philips and the Memphis Patrol vár. Talán nem is kellene elárulnom, milyen zenét hallhatsz, hiszen a nevek magukért beszélnek. Mégis talán annyit, hogy a negyvenes, ötvenes évek blues zenéjétől Elvis dalain keresztül a rockabilly-ig vezet az út.

Ha aztán másik városba is vágysz, és egy igazi zúzós rock-ra, akkor irány Debrecen és a Lovarda, ahol a ROAD jubileumi műsora vár.
De lesz dedikálás is, és az akusztikus és hagyományos koncert között egy AWS koncert.

Szombaton kora este Nyíregyházán, a Nyíri Fészek Kisvendéglőbe várnak egy igazi időutazásra. Este héttől Tavaszköszöntő bál veszi kezdetét, ahol a zenét a Nyíri Retró Együttes szolgáltatja majd.

Nagy-nagy kedvencem, az Artézis is közönség elé lép ezen az estén Nyíregyházán, az Öreg Motorosban.
Biztosra veszem, hogy itt találkozhatsz majd velem.

Persze más kedvencem is zenél városunkban ezen az estén, kilenctől a Chloé New Yorkban a The MOON zenéjét hallgathatod. Ha kedveled a helyet, a zenét mindenképpen ajánlom.

Debrecenben is lesz egy – általam most – kihagyott kedvenc koncert. Mondhatnám úgy is, kedvenc koncert a kedvenc helyen. 🙂
Az Incogníto Clubban a Retronome zenél. Ez most kimarad.

Vasárnapra ütemeztem egy párját ritkító kiállítás megnézését.
Hétfőn nyitották meg, és április 18-ig tekinthető meg a Varázs tojás, hímes tojás című kiállítás az orosi római katolikus templom hittantermében.
A cím nem véletlen, hiszem több száz hímes tojás a kiállítás tárgya, melyeket Mészáros Józsefné készített.
A részleteket, a látogathatóságot megtalálod Nyíregyháza honlapján, ezt linkeltem feljebb.
De hogy ne csak látatlanban, a levegőbe beszéljek, megmutatom azt a két hímest, amelyet én kaptam pár éve Ilitől, és gondosan őrzöm azóta is.

Szerintem érdemes egy kirándulást tenni akár hétköznapokon, akár hétvégén, a nyitva tartási időben.