JAM

Múlt szombaton sikerült eljutnom a Jósa András Múzeumba.
Reggel, ébredés után jutott eszembe, hogy foglalni kellene belépést a Jégkorszak kiállításra. Én voltam a 11. a 9 órakor induló első 40 főig foglalható csoportban. Mindjárt meg is érkezett az automatikus visszaigazolás a regisztrációról, és hogy rövidesen értesítenek, sikerült-e valóban.
Mivel regisztrációkor e-mail címet, és telefonszámot is meg kell adni, úgy gondoltam, elindulok annak ellenére, hogy nam érkezett meg a visszaigazolás, mivel a tájékoztatóban óra 00 perces indulás van.
A bejutással nem is volt gond, megvettem a belépő- és a fotós jegyet, és mire az egyik terem felén túljutottam, az elfogadó üzenet is megérkezett. 🙂

A kiállításról az itt következő albumot készítettem. Két szoba, nagyjából ennyi látnivalóval, és még hétvégéig látogatható.
A linken megtalálsz minden infót.
A képre klikkelve nézheted meg az albumot, de gyere majd vissza, folytatom még.
KLIKK
Ezen a napon családi napot is szerveztek, ami egy totó kitöltését jelentette, miközben végig járod a kiállítást. A családok nagyjából akkor érkeztek, amikor én végeztem.

Mivel nem igazán különült el a Jégkorszak kiállítás a többitől, és aktív fotós jegyem is volt, szétnéz(het)tem a többi teremben is. Mondták, a trezorban nem lehet fényképezni. Ezt először nem értettem, mit keresnék én a pénztárban, de kiderült, a Sárga ördög kiállításról van szó. Hiába no, sosem voltam jó bankrablásból. 😀

Megnéztem a Nyíregyháza katonasága kiállítást, de itt a csillogó vitrinek miatt feladtam a fényképezést. Illetve egy képet készítettem. 🙂 Ez a szép kard a műanyag lovon ülő huszár oldalán lógott.

Készítettem még egy rövid albumot a Dr. Jósa András emlékkiállításról is. Ez egy igazán érdekes szoba volt, érdemes elolvasni az ajtó melletti szöveget, és többet nem is árulok el róla, legyen meglepetés, miért ilyen a szoba.
A képre klikkelve nézhetsz bele ebbe a hangulatba.
KLIKK
Ezzel véget is ért a látogatásom.