Időutazás

Van talán 20 éve is, hogy a Hotel Koronában jártam. Emlékeim szerint semmi sem változott, de felidézett emlékeket.
A tegnap este célja is az emlékek felidézése volt. A Prémvadászok zenekar ünnepelte 10. születésnapját az illusztris helyen.
A közönség bemelegítését a Pila és Tünde duó vállalta magára, így mire a Prémvadászok első felállásában színpadra lépett, nemcsak a nézőtér telt meg, de a hangulat is táncparketté változtatta a terem egyébként kő burkolatát.
A Prémvadászok zenekar az évek során számos átalakulást megélt, sok helyi zenész megfordult náluk. Az este programja is ennek megfelelően alakult. A korábban a formációban megfordult zenészek jó része is eljött az ünnepre, sőt, színpadra is léptek.
Az este másik célja, hogy a vendégek által megvásárolt támogatójegyekből befolyt összegből “helyet vásárolnak” a belváros szórakozóhelyeinél, ahol péntek estéken helyi formációk kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra.
Tudom, az ilyesmi alapvető feladata lenne a város kulturális, zenei életéért felelős döntéshozóknak, és látjuk, ebből mi valósult meg eddig. Szívesen támogattam hát én is ezt a kezdeményezést.
Fotóalbum nálam nem lesz az eseményről, nem vittem fényképezőgépet, de két képem azért van. 😉