Amatőr zenei tehetségkutató

Szombaton ismét zenei tehetségkutatót rendeztek városunkban. Ezúttal a Club Hollywood adott otthont a rendezvénynek.
A nem sokkal dél után kezdődő rövid koncerteken 13 zenekar mérte össze tudását, a zsűri pedig minden produkció után értékelt.
Néhány órát volt csak lehetőségem maradni, de ez alatt az idő alatt is sok jó zenét hallottam. Lássuk most szép sorban.
Végre hallhattam koncerten is az A Király Halott formációt. Jó régen készülök már koncertjükre, most egy kb. 20 perces ízelítőt kaptam koncert zenéjükből. Tetszett, és ahogy látom, nem csak nekem. Különdíjat nyertek.
A Periscope beállása alatt megnéztem a fellépők listáját, és számos ismerőst találtam. Örülök, hogy a környékünkön ennyire aktív a zenei élet.
A Periscope koncertje igazi meglepetés volt számomra. Többször láttam már koncertjüket, nagyjából egy éve legutóbb, és hihetetlen előrelépést tapasztaltam, Nagyon jók voltak, és ismét nem csak én láttam így. Mint később kiderült, az Öröm a zene döntőjébe jutottak.
A 4400 beállásakor megjegyeztem, hogy a színpadi megjelenésüket biztosan értékelni fogják. Nézd meg majd a képeken, mire gondoltam. A zenéjük nem az én világom, de igen lelkesek voltak, így biztos vagyok benne, nem adják fel.
Jöjjenek a női énekesek!
A Bienovia beállásakor éppen beszélgettünk, de az énekesnő “megszólalásakor” kicsit elcsendesedtünk. Sajnos a műsorban ez a különleges énekhangzás már nem igazán tudott visszatérni. Remélhetően megfogadják a zsűri tanácsát, és a következő találkozásunkkor a koncert is olyan hangzású lesz, mint a beállás volt. Nem véletlen, hogy énekesnőjük Újfalusi Gábor díjat kapott.
Különleges felállású és repertoárú volt a GranCanada. Ismét egy remek női énekes, jól működő zenekar, és a fronton egy rapper is.
Számomra a Szia Anya műsorával ért véget a tehetségkutató. Őket láttam már nyár végén Fehérgyarmaton, az Oldalvágány Fesztiválon, nem leptek meg. Őrültek, és ez így van jól. 🙂
A fotóalbumomban tehát az első hat fellépő képeit láthatod majd, de mesélek még néhány fellépőről, mert van akiket ismerek.
Az Ace’s Crown zenekart a Mustárházban láttam valamikor októberben, az Emma Undressed sem ismeretlen számomra, bár egy koncertjüket meg kellene már néznem. Talán két hét múlva Debrecenben.
A The Moon zenekartól Szmog Pub-os koncert felvételt láttam, ők is rajta vannak a listámon. 🙂
A Neonhal könyvesbolt koncertje 2017 decemberi emlékem.
Most pedig jönnek a képek a délutánról. Klikkelj az itt lévőre!
KLIKK