Télapós

Ha a tél nem is érkezett meg, a Mikulás talán igen, bár nem irigylem a rénszarvasokat. 🙂 A mai programajánlómban azonban nem csak erről lesz szó.
Az ünnepi készülődés Nyíregyháza főterén is kapott némi támogatást. A kereskedők visszaköltöztek a városháza elé, ami nekem jobban tetszik, mint a korábbi évek elhelyezése, ráadásul így az ünnep fényei jól elkülönülnek a vurstli hangulattól.
A főtér programjairól található egy füzetke a város hivatalos oldalán, néhány eseményt azonban én is kiemelek majd.

Tegnap délután a carPEDIGnem és a Dóra és a Felfedezők koncertjével elindult egy sorozat, amely szerda és péntek délutánonként kínál remek szórakozást városunk főterén. Emlékezz a nyári Zene Sóstón koncertekre, és már képben is lehetsz a mostani sorozat hangulatával. Persze jó lesz most melegebben öltözni. 🙂

Ha valami nyomja a lábadat a csizmában, érdemes belenézni, hiszen éjszaka járhatott a Mikulás. Az eseményhez kapcsolódva látványos mikulásozást rendeznek Hajdúböszörményben. A III. Pulling-Mikulás Fénytraktorokkal páratlan élményt ígér.

Nyíregyházán két zenei esemény is vár ma este. A Gospel Karácsony dalai az evangélikus templomban csendülnek fel este héttől,

a Spíler Music Pub-ban a Mikulás Party-n pedig egészen más jellegű zenével találkozhatsz.

A péntekre azt mondanám, elérkezik a program-kánaán, ha nem hangzana ez elég furcsán így mikulásjárás idején. Mindenesetre rengeteg érdekes programból választhatsz. Délben folytatódik a Karácsony vásár a Labor Caféban sorozat,

délután kettőtől pedig Jótékonysági fotózás, adománygyűjtés lesz Nyíregyházán, a Csillag utcai Anyaóvó épületében. A részletek itt is a linken találod.

Nyíregyháza főterén fél öttől a Beat-lesz, fél hattól pedig a No Dress Code Acoustic zenél. Sajnos ezek a koncertek elérhetetlennek tűnnek számomra a kezdési időpontok miatt, de te hátha odaérsz.

Este a Club Hollywood-ban a Dorothy koncertezik, vendég a Magor.
Jó lenne feleleveníteni a két évvel ezelőtti LeszFeszt koncertet, de jelenleg úgy tűnik, más kötelezettségem lesz.

A más kötelezettség azonban elvezethet valamelyik debreceni eseményhez.
Fél héttől Planetáriumi filmvetítéssel egybekötött távcsöves csillagnézés lesz az Agóra Tudományos Élményközpontban. Ez még nem annyira esélyes, de

este nyolc után az Európa Kiadó, és Víg Mihály látható majd a Roncsbár színpadán,

az Éva Presszó a Club Akusztikban, a debreceni Ifjúsági Házban,

és az Ebola Fakó az Incognito Club-ban.
Bármelyik igazán jó választás, remélem, valami sikerül.

Szombat délelőtt tízkor kezdődik az Adventi Bazár a Nyíregyházi Waldorfban.

Estére két eseményt ajánlok Nyíregyházán. A Club Hollywood-ban a Mobilmánia koncertezik, vendég Vikidál Gyula.

Este héttől Adni jó! címmel a Nyíri Fészek Étteremben zenés jótékonysági koncertet rendeznek. Az étterem évek óta karácsonyi ingyenes ételosztással segíti a rászorulókat.
A fellépők ezt a kezdeményezést támogatják.

Bodrogkeresztúron a Henye Borbár vendége lesz ismét Kalmus Felicián. Jó lenne ide is eljutnom, mint ahogy szinte bárhová az este programjai közül.

Ne maradjon ki Debrecen esti koncertélete sem. Ebből a Retronome és barátai műsorát ajánlom, amiért a Kaptárba kell elmenned.

A múlt héten kicsit későn találtam rá a nyíregyházi Korzó adventi programjaira, most linkelem a hátralévő vasárnapi eseményeket.

Végül kis jövő heti előzetes.
Nyíregyháza főterén szerdán 16:30-tól Szirota Jennifer és Csernák Tibor műsora látható, 17:30-tól pedig a Képmás zenekar előadását nézheted meg.

A Városmajori Művelődési Házban este hattól az OldRock koncertje látható.

El kellene jönni már szabadságra. 🙂