Mulatságos hétvége

…és még az is lehet, hogy nevetni is fogunk. 🙂
Hétvégi ajánlómban többször is említésre kerül majd a szüret szó, de legalább annyiszor a koncert is. Szóval őszeleji ajánlóm következik.

Sok program lesz már pénteken is, mintha megcsúszott volna a hétvége. Délután Nyírbátorban, a Papok Rétjén Szüreti felvonulás lesz, melyet számos érdekes, látványos program követ egészen estig.

Este héttől Nyíregyházán a Mustárház ad otthont Párbeszédek címmel Papp Csaba és Barátai jazz koncertjének. A dolog további érdekessége Jofó látványos falra vetítése.

Bodrogkeresztúron, a Henye Borbárban ismert dalok csendülnek fel az LGT projekt előadásában. A program most is este hétkor kezdődik.

Debrecen ezen a pénteken is kitesz magáért. Ha más nem is lenne ezen a napon, az itteni programok is megoldhatatlan feladat elé állítanának akkor is, ha csak a nagyon kedvencek közül választanék.
Fél hétkor indul a Nagyerdei Víztoronyban a Blues Night, ahol három remek formáció, a Trouble Time, az Ölveti Blues Band, és a Kék Kód biztosítja a remek hangulatot.

Az Incognito Club-ban fél kilenctől a Kovács Tamás Band játszik blues és rock slágereket és saját dalokat is. Belehallgattam, jó zene.

Persze ha Debrecen, a Roncsbár sem maradhat ki. Ráadásul péntekre kihagyhatatlannak látszó ajánlatuk van. Fél kilenctől legújabb nagy kedvencem, a Tortuga zenél, majd fél tíztől a DC/79, akik AC/DC dalokat játszanak.

Lord rajongóknak kötelező darab a formáció ajaki koncertje. Valaha rohantam volna, de sajnos ez már nem az a Lord, amiért útra kelnék.
És ez még mindig a péntek este volt.

Mielőtt világgá mennénk szombaton, egy nyíregyházi programot ajánlok. Idén is megrendezik az Erdei tornapályán a Nyírerdő Napot. Fél tíztől délután négyig tart a rendezvény.

Bármelyik égtáj felé indulunk, érdekes programokat találhatunk. Erről eszembe jut a Maps navigátora, amikor azt mondja, tarts keletre. Nem mondom meg, mint mondtam neki a múltkor. 🙂
Így én most nem is égtájakat említek.

Csipetnyi Bűdszentmihály. Tiszavasvári hagyományos ételét kóstolhatod meg, mellette pedig sokféle színpadi produkció közül is választhatsz szombaton napközben Tiszavasváriban.

A Zempléni Szabad Pálinka Nap Füzér szombati rendezvénye. A várbéli eseményekhez méltó zenéről pedig a Bordó Sárkány gondoskodik.

Bodrogkeresztúron az ugyancsak egész napos Mindszent Havi Mulatság számos helyszínével, igényes programjaival, vendégszeretetével biztosítja, hogy jól érezd magad.

A zúza és a chili lesz a gasztroirány Hajdúböszörményben a Zúza Étel & Chili Fesztiválon is, ahol az ételek mellett három színpad is gondoskodik arról, hogy ne unatkozz. Ez is egész napos esemény.

Nem véletlenül hagytam a végére a böszörményi eseményt, ugyanis ha nem akarsz korán hazaérni, már irányban leszel Debrecen felé, ahol az Incognito Club-ban este kilenctől a Blues from Hell zenél. Jó kis napzárás lehet ez a koncert.

Ha mégis hazatérnél estére, nézz be Nyíregyházán a Chloé New Yorkban nevű helyre, ahol fél tíztől a Zenith koncertezik.

Persze most erről eszembe jut, hogy Úgy elmennék messzire, pedig éppen hazaértünk. Lesz mit kipihenni hétfőn. 😀