Gasztrozenei Fesztivál 1. nap

Ahogy kezd elpopulárosodni (hogy ne keressek csúnyább szót) a korábbi kedvenc rétegzenés fesztivál, úgy merül fel az igény, hogy az ember körülnézzen távolabbi helyeken is, megkeresve azt a zenét, azt a társaságot, ami mellett, akikkel a korábbi években is jól érezte magát. És csodák csodája, ha kis utazással megtalálom a zenét, ott találom a társaságot is.
Így történt, hogy számos kedves nyíregyházi ismerőssel futottam össze hétvégén Kisvárdán, a Gasztrozenei Fesztiválon. És így történt, hogy hétvégén megtaláltuk itt azt a hangulatot, amit pár hete egy másik fesztiválról hiányoltam.
A gasztro résszel nem igazán foglalkoztam, hiszen olyan koncert programot raktak össze a szervezők, hogy a teljes időmet lekötötte a három színpad kínálata. Igen, jól láttad, három teljes értékű, fedett színpad várta az előadókat olyan technikával, olyan megszólalással, amelyről csak jót mondhatok. Persze azért itt is lett egy kedvenc színpadom, mert ez olyan környezetben volt, hogy ha csend lett volna is elgondolkodom, hogy ott hagyjam-e. Erről majd a holnapi beszámolóban képeket is mutatok. Most lássuk az első nap történéseit!

A fesztivált a Kelet Brass Band felvonulása nyitotta, ami egy elég hatásos indulás volt. Ezt ugyan lekéstem, de színpadi műsoruk kezdetére már az első üdvözléseken is túl voltam. Néhány formációról külön fotóalbumot készítettem, hogy ne vessz el a képek özönében, ők az egyik ilyen. A képre klikkelve már láthatod is a fesztiválkezdő hangulatot.
KLIKK

Általában korábban szoktam érkezni, hogy feltérképezzem a helyszínt, ez most nem sikerült, így a Kelet Brass Band zenéjére indultam felfedező körútra. Ami nagyon tetszett, hogy minden színpadnál jókora kétoldalas leporellók voltak, egyik oldalon a színpad saját programjával, másik oldalon az összes programmal.
Szóval elsétáltam a jó hosszú utca másik végére, ahol éppen a carPEDIGnem beállása zajlott, oldalt pedig, a kávé és teaház udvarára éppen megérkezett a No Dress Code Acoustic csapata. Előbbi formációról az összefoglaló albumban találsz majd képeket, utóbbi koncertjéről pedig itt következik az album.
KLIKK

A nagyszínpad felé haladva a kivetítő előtt Naninski Táncos Cirkusza láttán gyökerezett földbe a járókelők lába. Hatalmas tömeg vette körül a produkciót, amelybe külsősként olykor én is beszálltam néhány jó kép reményében a virágoskert szélére felmászva. Itt is összejött egy albumra való kép.
KLIKK

De miért is mentem a nagyszínpadhoz? Mert itt zajlott a Bagossy Brothers Company koncertje. A műsor vége felé értem a színpadhoz. Remek hangulat fogadott, és segítőkész közönség, így erről a koncertről is van egy albumnyi képem.
KLIKK

Volt még hátra néhány program, de ehhez először vissza kellett térnem a tér másik végére. Itt belenéztem a Szükségállapot akusztikus műsorába, majd a zsúfolásig megtelt kerthelységben Járai Márkot hallgattam hosszasan.
Hazafelé indulva elidőztem még a nagyszínpadnál egy Kispál dallal és a Budapest Voices zenéjével zártam az első napot. Ez az album néhány hangulatképet is tartalmaz, holnap pedig folytatom.
KLIKK