Másé lett

Nagyszabású tervekkel készültem a hétvégére, amit egy szóban szabadságként tudnék leírni, több szóban pedig Váci Világi Vigalomként. Ebből lett egy Nyíregyháza közeli, ostromhétvégés hétvégi terv, amiből aztán két szombat esti sóstói koncert maradt. Így lett másé a vár. 🙂 Nem mondanám, hogy fárasztó hétvége volt, de a két koncert rendben volt.
Ezekről mesélek most, a hétre meg kitalálok még valamilyen témát, hogy ne maradj olvasnivaló nélkül.

A Zene Sóstón rendezvénysorozat keretében – ha az időjárás és az egyén sóstói programok engedik – minden szerdán és szombaton van egy-egy koncert. Mivel a sorozat vége és a fellépők száma adott, a bármiért elmaradt koncerteket a tervezettek elé teszik be. Így történt, hogy szombat délután már 5 órakor elkezdődött egy koncert. A Dolce Trio nem feltétlenül azt a zenét szólaltatja meg, amit általában hallgatni szoktam, de nagyon is belefér a sóstói délután hangulatába. Ennek megfelelően ezen a délutánon is sokan álltak meg a Sóstói Piac mellett felállított színpad előtt, bátrabban a szökőkút szélén üldögéltek, a profi Zene Sóstón-ra járók pedig kispárnákkal felszerelkezve érkeztek. Ők mindkét koncertet kibírták ülve a nem igazán vendégmarasztaló körülőkén.
Elsőként tehát nézzük a Dolce Trio koncertképeit! Klikkelj az itt lévőre!
KLIKK

A két koncert közötti technikai szünet alkalmas volt arra, hogy szemügyre vegyük a piac kínálatát, sőt, a Deszkásig is el lehetett jutni egy jó hideg sörért. “Üveg pohár, vagy sétáló?” 🙂
A Tram-buli’n zenekart ebben a felállásban még nem láthattuk, és bevallom, én nagyon örültem a változásnak. A zenei utazás során eljutottunk a börtöntől a börtönig, azaz Elvis Presley Jailhouse Rock-jától Jimmi Hendrix Hey Joe-jáig komoly utat bejárva a rockzene történetében. Azt hiszem, az eddigi nézőszám rekordot a Beat-lesz tartotta a Zene Sóstón történetében. Ez szombat este megdőlt.
Lássuk mindezt képekben! Klikkelj az ittenire, szerda este fél héttől pedig Szirota Jennifer és Csernák Tibor Jazzestje vár Sóstón.
KLIKK