Artézis Trió Sóstón

Tegnap már szóba került a Zene Sóstón rendezvénysorozat, ami egyik kedvenc rendezvényem Sóstón (nem tudom, lesz-e másik rendezvény is, remélem).
Ma a harmadik fejezetéhez érkezik a sorozat, úgyhogy még épp időben megosztom a szombati koncert beszámolóját.
Az Artézis Trió várta a közönséget szombat késő délután a sóstói szökőkútnál. Ők is nagy kedvenceim de sajnos elég ritkán jutok hozzá ahhoz az élményhez, amit a koncertjeik jelentenek. Persze mindig telhetetlen vagyok, ha jó zenéről van szó, de a kora délutáni hétöznapi eseményekre kétlakiságom folytán nem igazán tudok eljutni. A Zene Sóstón üdítő kivétel a kezdést illetően, így ma este is ott leszek a szökőkútnál.
De ne szaladjunk ennyire előre.
Természetesen most is remek zenét hallhattunk. A trió olykor most is kvartetté alakult, ám az ének mikrofonnál Kallós Angelika helyett most Herczku Tünde állt. Egészen más énekhang, énekstílus, előadásmód, de számomra mindkettő szerethető. Szerencsére nem nekem kellett eldönteni, ki érkezzen negyedikként. 🙂
Ahogy tegnap a rezonátoros gitár vs Dobro gitárral voltam bajban (azóta utánanéztem), úgy ma azt a hangszert nem tudom megnevezni, amit Tünde használt a koncert során. Egy – szerintem – bambusznád cső, amiben zörgött valami. Azt hiszem, ennél szakszerűbb leírást is láttál már, mindenesetre a hangja nagyon tetszett. Látod majd néhány képen, ha klikkelsz az ittenire, és végiglapozod a fotóalbumomat.
Ma este fél héttől pedig a Long Dusty Road játszik a szökőkútnál, találkozzunk ott!
KLIKK