Erdőgazdálkodásnak hívják

A címbeli mondat volt az egyik, amely arra sarkallt, hogy elkészítsem a mostani néhány képet.
A téma az volt a közösségi oldalon, hogy egyik reggel munkába indulva ismét egy parkbeli fakivágásba futottam.
Sajnos akárhogy is nézzük, egyre kevesebb a zöldterület városunkban, így nem csoda, ha indulatokat kelt bármilyen favágás. Főleg úgy, hogy az újratelepítési ígéretek is feledésbe merülnek olykor.

“Írjunk néha faültetésekről is :)” – volt a másik kulcsmondat a beszélgetésben. Ekkor már a Sóstói út melletti erdőrész volt a téma.
Régen sokat jártam az erdőben, és nekem ez a kép maradt meg, mint erdő.

Tudom, hatásvadász a kép, hiszen ősszel minden falevél szép, de nekem mégis ez az az erdő, amiben szívesen sétálok, és nem az, ahol hol a kerékpárosok elől, hol a motorosok, quadosok elől kell félreállni. A vadászokról nem is beszélve.
Szívesen járok ellenben az Erdészet által szervezett programokra, és szerencsére ők továbbra is maradtak ezekkel az erdőben.
Ahogy a közösségi oldalon is írtam, viszonylag régen jártam az újra teleptés helyén úgy, hogy nem csak elmegyek mellette, de láttam, körbekerítették a kivágott részt. Ma reggel célirányosan oda mentem, hogy megnézzem, hol tart az újratelepítés.
Erről szól a most következő rövid album, és mostmár felteszem ezt a képet is, amely az albumhoz vezet. Klikkelj rá bátran!
KLIKK