Kibicelés

Erre a hétvégére úgy ajánlok programokat, hogy esélyem sem lesz ott lenni nagyobb részükön. Hogy mégse legyen teljesen igaz a post címe elmondom, kogy szívesen ott lennék szinte bármelyiken…

Nézzük mindjárt a ma délutánt, estét! A Tokaji Világörökségi Bormúzeumban a Miskolc Klezmer Band játszik majd a Tokaji Klezmer Club következő rendezvényén. Előtte pedig megnézheted a Bormúzeumot, amit szerintem kár lenne kihagyni. Ráadásul tárlatvezetés is lesz. Szóval irány Tokaj!

A város egyébként ismét egész hétvégére tartogat eseményt. Péntektől vasárnapig tart a Tokaji Bornapok, ahol a borok mellett színpadi produkciók is várnak.

Ha már világgá mentünk, péntek este Debrecenben a Nagyerdei Víztorony tartogat egy remek koncert estét. Szabó Balázs Bandája lép színpadra, tehát ha jó hangulatot akarsz, biztosra mehetsz.

Nyíregyházán, a Szmog Pub-ban a Snapsz Band játszik péntek este. Nem tudom, milyen zenét stílusú a zenéjük, csak találtam egy nyíregyházi koncertet péntek estére. 🙂

Szombaton ismét a bringások vágják ketté Nyíregyházát, 9 órától rendezik a Bringafesztivált, amely miatt már csütörtökön megkezdődnek az útlezárások. A Szabadság teret a Bujtos utca és a Bocskai utca közötti szakaszon csütörtök estétől szombat estig, a Bocskai és a Bujtos utcát szombat reggeltől, a Kossuth utca és a Sóstói út Kemecsei úti kereszteződésig tartó szakaszát pedig szombat déltől zárják le. Amiért a lezárások leszek – a részletes programot – a linken találod.

Ha mégis eljutnál a Vasutas Művelődési Házba, ott 10 órakor nyitják meg a Mozdonyfesztivált. A prgogram érdekessége, hogy a művháztól nem messze mozdonysimogató is lesz. Olvasd el a részleteket a linken. Olyan pótgyermeknap féle. 🙂 Szerintem ide ki kell néznem.
Mindemellett Hoványi Péter fotókiállítását nézegetve felsóhajthatsz: „Volt egyszer egy kisvasút…”

Nyíregyházát elhagyva is találsz számtalan programot szombatra. Már említettem a Tokaji Bornapokat, de ha Debrecen irányába indulsz, egész napos programot szervezhetsz. Sorolom.
Korán reggeltől vehetsz részt Hajdúböszörményben a Cifraszűrös Találkozón. A linken megtalálod a pontos helyszínt és a programot is.

Estére Debrecenbe érve két eseményből választhatsz az én ajánlóm szerint.
A Roncsbárban a két hete Tokajban is nagy sikert aratott Kelet Brass Band műsorát láthatod.

Ha inkább a blues zenét kedveled, akkor pedig irány az Incognito Club, ahol a Kék Kód Blues Band játszik majd este kilenctől.

Amit leginkább sajnálok a hértvégéből, hogy ki kell hagynom vasárnap a Tigers – Gorillaz amerikai foci meccset amely délután háromkor kezdődik a Városi stadionban. Remélem, közvetíti a Digi Tv, és lesz WiFi a buszon, amellyel éppen úton leszek. Akár így, akár úgy, Go Tigers!

Vasárnapig még előkerülök, de aztán szerda hajnalig nem nagyon hiszem, hogy felbukkanok, hacsak valami archívval nem. Jó hétvégét!