BS 8., VAN 10.

Aki rendszeresen olvasgatja képeskönyvemet, annak nem rejtvény a mai bejegyzés címe, de azért elmondom, mit jelent.
Péntek este Debrecenben, a Nagyerdei Víztorony kertjében ünnepelte nyolcadik születésnapját a Bordó Sárkány Régizene Rend, a tizediket pedig a VAN zenekar.
Bármelyik formáció koncertje önmagában is hatalmas élmény, így együtt pedig elmondhatatlan hangulatú estét varázsoltak a szép számú nézőseregnek.
A Bordó Sárkány nyitotta a koncertek sorát. Röviddel a kezdés után az eső is csatlakozott a műsorhoz, ami generált ugyan kis mozgást a nézőtéren, de alapjaiban nem módosított a remek hangulaton. Megjelentek az esernyők, előkerültek az esőkabátok, de a tánc folytatódott a színpad előtt.
Néhány képen láthatod majd az esőt is, de alapvetően a koncert hangulatát igyekeztem visszadni a most következő fotóalbummal.
KLIKK

A rövid technikai átállást követően – ami az eső elálltát is jelentette -a VAN zenekar lépett színpadra. A szülinapi koncertek hagyománya, hogy a zenekar korábbi tagjai is visszatérnek néhány dalban. Nagyon jó volt viszontlátni, viszonthallani Karosi Rolit. Én vele, az ő énekével ismertem meg a zenekart szinte napra pontosan kilenc éve, és a mai napig énekel néhány dalt az autómban is.
Ugyanennek – és még a későbbieknek is – meghatározó személyisége volt Márton Gabi, aki basszus játékával emelte az előadások színvonalát.
A koncert nagyobb részében a jelenlegi felállás zenélt folyamatosan a színpad előtt tartva a közönséget.
Erről a koncertről is született fotóalbum.
KLIKK
Igazán fantasztikus este volt, a koncert után még maradtunk beszélgetni is, mert jó volt újra találkozni.
Remélem, sok hasonló élményben lesz még részem.