Tordai Duó és Realmen

Egy hete történt, amikor is már egy teljes napja tudtam róla, mi fog történni a Szmogban este. Később kiderült, hogy a zenészek sem sokkal korábban tervezték meg. 🙂
Ahogy ez a lenni szokott, az ilyen rendezvények sikerülnek a legjobban. Annyira vártam az esti koncertet, hogy jóval korábban megérkeztem a Szmogba. Így maradt idő kis beszélgetésekre is, ami azért is jó volt, mert a Realmen hosszú ideje nem játszott már ebben a felállásban, tehát így együtt ezekkel az emberekkel régen találkozhattam én is. Jó volt látni a készülődés, a várakozás hangulatát, amely a régi koncertek hangulatát idézte fel.
Az este egyik különlegessége volt, hogy a koncert programot a Tordai Duó kezdte. Emesét hallottam már énekelni többször is, de a duót még sohasem, eltekintve persze a videomegosztásoktól, mert az ember nem indul felkészületlenül koncertre.
Fantasztikus élmény volt számomra is, és a közönség számára is. Hamar körbevették a – mondjuk így – színpadsarkot, és még énekeltetni is hagyta magát a nagyérdemű.
A képre klikkelve nézzük most meg az erről készült képeket, míg átszerel a zenekar. 🙂 Aztán folytatom.
KLIKK

Ahogy mondtam, a Realmen a korábbi, nekem leginkább tetsző felállásban érkezett. Ha az eddigi különlegességek nem lennének elegendők, ezen az estén ünnepelte a születésnapját a zenekar dobosa, ami némi ünnepélyességet is adott az estének. Nem is tudom, mikor láttam ennyire felszabadultnak, örömzenélőnek, vidámnak a zenekart. Ha azt mondom, hogy olyan fél kettő körül értem haza, azt is láthatod, hogy a közönség nehezen engedte el őkett. A műsorba tervezett dalok után több ráadás is következett, és nem túlzok, ha azt mondom, szinte végkimerülésig tartott a koncert. Nem tudom leírni a hangulatot, de a képek között azért lesz néhány, ami segít a mesélésben. Kattints most az ittenire, és nézd végig az albumot. Közben pedig egy másik ablakba töltsd be a zenekar felvételeit, had szóljon a blues!
KLIKK