Wind of change

Szó nincs arról, hogy a Moszkva folyó partján sétálnék, és nem is tudom, miért jutott ez a dal, ez a cím eszembe ebben a szélcsendes időben? Talán csak jólesett kicsit visszaidézni a kilencvenes éveket. A most következő ajánlómban pedig a hatvanas évekig is visszamegyünk. Tudod, amikor nyár felé tetőzött az ifjúsági probléma.
De ne szaladjunk ennyire előre!

A Király Halott, Orion Dawn, Headstock, BATD. Ezzel a programmal kecsegtet a Hajóclub péntek este héttől. Minden bizonnyal itt kötnék ki, hiszen régen készülök az első zenekar meghallgatására, mert a felvételeik meggyőzőek, és korábbi emlékek alapján a zenészek is figyelemre érdemesek.

Ez azonban most kimarad, mert csendesebb dolgokra, más hangulatra vágyom. Ezért tervezem ezt az estét Debrecenben, az Incognito-ban tölteni, ahol a családias hangulat mellett a Karmapirin akusztikus műsorát élvezhetem majd.

Ugyancsak a péntek este koncert programja Nyíregyházán, a Club Hollywoodban a Kistehén és a Mongoose Limit koncertje. A Kistehénre ebben a felállásban a 2016-os VIDOR-ról is emlékezhetsz.

Ha azt mondod, lesz ezen a hétvégén is három napos program az ajánlómban, akkor azt mondom, malacod van. Debrecen főterén pénteken kezdődik és vasárnap ér véget a Mangalica Fesztivál. Lesz enni-inni való, és a színpadi program sem kutya.

3-4 órás kényelmes sétára, jó hangulatra, kellemes társaságra, és persze kockás liliomra is számíthatsz a Kockásliliom túrán szombaton Márokpapi környékén. A linken megtalálod a részleteket és akár több napra is tervezhetsz.

A Club Hollywood szombat este is vár, ezúttal a 30Y koncertjére. Vendég az Ivyz.

Múlt héten is volt egy (illetve aztán kettő) koncert, amire azt írtam, kihagyhatatlan, és valóban az is volt. Ennek beszámolójával még adós vagyok. Remélem, holnapra sikerül összeraknom egy méltó írást.
Ezen a héten Hobo Lassú vonat címet viselő Bob Dylan estjére mondom azt, hogy kihagyhatatlan. Ezt szombat este héttől láthatják a szerencsések Bodrogkeresztúron, a Henye Borbárban. Majd mesélek. 🙂

Ebből persze az következik, hogy a szombat estét nem az Incognito-ban töltöm, pedig a Signal Motorock koncertjét is meg kellene nézni egyszer. Este kilenckor kezdődik a debreceni koncert.

Jövő hét elejére van még egy ajánlatom. Debrecenben, a Kölcsey Központban neves művészek emlékeznek Cseh Tamásra hétfő este héttől. Dalban is visszatérünk tehát a hatvanas évekbe. A kör bezárult.