Út a tavaszba

Míg gondolkodtam a mai bejegyzés címén, a rendszer csinált egy automatikus mentést 9250 néven. Gondolom, itt tartok bejegyzés számban, ez pedig a hétvégi programajánló.

Tegnap rendeztek Debrecenben, az Ifjúsági Házban Interaktív hangszeres kurzust. Múlt évben Nyíregyházán, a Hangszert a kézbe rendezvényen is találkozhattál azokkal a kiváló zenészekkel, akik az este motorjai voltak.

Az Ifjúsági Házban sajnos nem lehettem ott, de a zenészekkel péntek este újra találkozhatok.
Az X Caféban játszik ugyanis a Szüret Utcza és a Hakkvártett este kilenctől. Ezt nem kellene kihagynom.

Hogy ne legyen ilyen egyszerű a választás, van egy (legalább egy) másik koncert is, ahol ott kellene lenni péntek este. Hiányoznak a Cseh Tamás feldolgozások is, és ilyenkor mindig a múlt évi LeszFeszt egyik pillanata jut eszembe. A No Dress Code Acoustic koncert közben egy dal végén indultunk egy másik színpad felé, mikor a következő mondat hangzott el a színpadról: Kíváncsi vagyok, Perme megfordul-e?
Megfordultam. 🙂 Jött egy Cseh Tamás dal. Péntek este a Szmogban csendülnek fel majd ezek a dalok, és nagyon nem tudom, hogy leszek itt is? Ráadásul új dalok is lesznek, ahogy olvasom.

A péntek esti nyíregyházi koncertek sorának azonban még koránt sincs vége. Az este hét órai kapunyitás után a Depresszió lép színpadra a Club Hollywood-ban.

Rendkívüli koncert eseménynek ad helyt ugyanezen az estén a Labor Café is. Az East 2 East formáció pótolja nem oly rég elmaradt lemezbemutatóját. Remek jazz koncert lesz.

Születésnapi koncert is lesz pénteken – akárcsak szombaton, de erről majd 😉 – mégpedig a Hajóclub-ban. A Kelet Brass Band ünnepel, és a Funbasstix valamint a Dóra és a Felfedezők segít az ünnepi hangulat megteremtésében.

A szombati napra is jut különlegesség. Ahogy hétfőn már beharangoztam, este héttől ünnepli 25. születésnapját a Báthori Utca zenekar a 100. születésnapját ünneplő Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban. A rendezvény ingyenes, és megismételhetetlen. 🙂

A Hajóclub blues zenével vár ezen az estén. Kilenctől a Blues Company és a Very-Take Band játszik. Vagy fordítva.

A vasárnap egészen különleges napnak ígérkezik számomra. Az a megtiszteltetés ért, hogy én fényképezhetek az I. Nyírség Engedelmes Kupán.
A nemes és barátságos vetélkedésen számos kategóriában tartanak bemutatókat. A Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület által szervezett esemény a Mandabokori Művelődési Ház udvarán kerül megrendezésre.
Részletes leírást találsz a linken. Ne feledd, óraállítás lesz hétvégén.

Végül egy hangszer bemutatót is ajánlok. Szerda este hattól látható, hallhatók remek hangszerek a Club Hollywood-ban a Yamaha Genos Workshop keretében.
Én nagyon kedvelem ezeket a workshop-okat, bár sokszor keveset értek az előadásból. Most is szeretnék ott lenni.

Ennyi volt tehát a hétvége és kicsit a jövő hét programajánlója. Azért figyeld a naptárt is, hátha találok még valamit. 🙂