Testről és lélekről

Nagyjából egy évvel ezelőtt futottam bele a Testről és lélekről előzetesébe. Nem vagyok nagy moziba járó, de elhatároztam, hogy ezt a filmet megnézem. Az előzetes alapján.
Mi fogott meg az előzetesben? Úgy gondoltam, a film igazi, valós emberi viszonyokról szól majd. Továbbá a női főszereplő játéka. A nagyjából két perces előzetesből is látszott, hatalmas alakítás.
Miből gondoltam, hogy ez egy jó film lesz? Először is az alap történetből, ami egy elég érdekes helyzet, és nagyon érdekelt, mit lehet ebből két órában kihozni úgy, hogy ne álljak fel, és hagyjam ott az egészet.
Ma délután aztán eljött az idő. A Krúdy Art Moziban szerdáig délutánonként vetítik még a filmet, ha meg szeretnéd nézni.
Nézzük, milyen volt a film? Úgy mesélek róla, hogy nem mondok semmi olyat a történetből, amit nem láthatsz a beharangozóból.
Ami a legfontosabb, hogy egy percig sem jutott eszembe, hogy otthagyjam. Teljes mértékben megfelelt annak, amiért meg akartam nézni. Nagyon tetszett Borbély Alexandra játéka végig a filmben. Igazán az ő személye, karaktere teremtette a film történetét, és mire kijöttem a moziból, már teljesen hihető volt számomra, hogy létezhet ilyen ember, megtörténhetnem azok a dolgok, amelyek előre vitték a filmet. Talán a szarvasokkal álmodás így konkrétan nem, de ha ezt úgy értelmezzük, hogy “kitaláltad a gondolatomat”, mindjárt helyben is vagyunk.
Egyszóval tetszett a film. Bár mindig tartok az Oszkárra jelölt, vagy ott díjat nyerő alkotásoktól, ezt még akkor nézem ki, mikor a jelölésről szó sem volt.
Nem egy kólás, popcorn-os film, de szerencsére ebben a moziban ezek szóba sem jöhetnek. Tehát ha gondolod, itt a linken nézd meg az előzetest, és ha kedvet kapnál, még van pár napod.
Ja, a film zenéje. A történet egy részében elég fontos szerepe van. Sokféle megszólal, de van egy “vezér zene”. Ezt most itt megmutatom.