Mustárház

A hely, ahova visszatérsz. Hogy miért? Elmondom.
2007 elején egyik kollégám szólt, hogy a Mustárházban zenélnek majd, ha érdekel, menjek, nézzem meg. Érdekelt. A zenekar a Fortress volt, a hely pedig a Mustárház udvarán lévő színpad.

Ekkor jártam először a Mustárházban, és nagyon tetszett a közvetlen hangulat. Ezen a napon volt még Dust koncert is. De jó volt az a zene is…
Szóval tetszett a hely, tetszett az, hogy úgy fogadtak, mintha mindig is ott lettem volna.
Aztán jöttek a tehetségkutatók, és rendszeres visszajáró lettem a Mustárházban. Számos zenekar vált a kedvencemmé ezek után a rendezvények után.

A tehetségkutatókon kívül is voltak koncertek. Jó időben a szabadtéren, rosszabb időben az épületben, amolyan klubkoncert szerűen. Helyi zenekarok, például a Jurij, az Óperentzia, de visszatértek a tehetségkutatók győztesei is, a Shortbus Circus, a VAN.

És ha már VAN. Ők azok, akik nem csak az én nagy kedvenceim lettek, és akik rendszeresen visszatérnek azóta is.
Ahogy múltak az évek, jó ismerősök, barátok lettek az ott dolgozók, egyre inkább visszajáró lettem én is, mint oly sokan.
És persze van még a Mustár Rádió így neten, vagy a 89,6 MHz-en, ami szerencsére még ma is kilóg a rádiók sorából. Több, mint tíz éve folyik a műhelymunka, számos médiánál megtalálhatók az innen indult szakemberek.
Nagyjából ezek azok a dolgok, amelyek kötnek a Mustárházhoz, amiért azzal a mondattal kezdtem az írást.
Ha nem jártál még itt, gyere el mondjuk 25-én, csütörtökön 16:30-kor! Meg egyébként is. 😀