Mikulásra várva

Néha már meg-megzizzenek a mikuláscsomagok zacskói, lassan megtelnek finomságokkal, és várják, hogy a mikulás zsákjába kerüljenek. Erre azonban még várni kell a jövő hétig. Addig se tétélenkedjünk, nézzük, mit csinálhatunk a hétvégén?

Megnyílt Nyíregyházán is az ünnepi forgatag, ami alkalmat nyújt arra, hogy kis séta közben összefuss barátokkal, ismerősökkel. Pár percet már töltöttem itt, és visszatérek majd, ha megérkeznek a fények is.

Nem csak a mikulás érkezik, hanem egy kis tél is az ígéretek szerint. Szánkóversenyt azért még ne keress a programok között, de a Hajóclubban például Télnyitó Metal Night lesz péntek este, ahol három zenekar zúz majd. Két event linket is találsz most erről az eseményről.

A Mustárházban a Múzeum Rock Band idei? utolsó koncertjét adja. A kérdésre a pontos választ este kilenc után kapod meg. Ajánlott esemény részemről.

Debreceni kedvenc pub-omban, az Incognito-ban a Smith Rock Family foglalja el a lépcső melletti sarkot, és teremt minden bizonnyal fergeteges hangulatot. Ez az esemény is este kilenckor kezdődik.

Bizonyára idén is nagy tömeget vonz majd a 100 Ft-os nap a Nyíregyházi Állatparkba. Gondolj azokra, akiket az itt öszegyűjtött ajándékokkal szeretnének meglepni. Segítsd őket azzal, hogy viszel valamit, amit szívesen elajándékoznál.

Az ünnepekre készül a Tokaji Múzeum is. Karácsony a Karátsonyi házban címmel nyílik időszaki kiállítás szombat dékután kettőkor. A megnyitó mellett adventi “szöszmötölőre” is várják a vendégeket. A mostani kép a korábbi év kellemes hangulatát idézi.

A Képmás zenekar vendégeskedik Bodrogkeresztúron este héttől. A kellemes hangulatú borházban várják a zenéjük iránt érdeklődőket.

A Chloé-ba szombat este érkezik a Karácsony. Mégpedig két kiváló zenész társaságában. A Karácsony János Trió lép ugyanis az étterem közönsége elé. Ezt a formációt egyszer majd nagyon jó lenne meghallgatni.

Az Incognito Club szombat este is remek koncerttel vár. A Neonhal mutatja be lemezét. Nem tudom, ott leszek-e, de jó lenne. Szóval szívesen ajánlom ezt a programot is.

A kerékpárosoknak és az extrém helyzetek kedvelőinek egyaránt ajánlom a Decathlon kupa nyíregyházi fordulóját. Vasárnap fél tíz és fél három között számíthatsz a bringások felbukkanására a sóstói erdőben.

A gyerekek nagy örömére Mikulásváró Koncertet ad vasárnap délelőtt a Vidám Manók Együttes a Váci Mihály Kulturális Központban. Tehát nem csak én várom a mikulást. 🙂

Vasárnap este meggyújtják az első adventi gyertyát Nyíregyháza főterén, és várhatóan kigyúlnak a fények a forgatag faházain is. A színpadon ezen a vasárnapon Takács Nikolas – ahogy a művész írja – “30.perces fellépés”-ét is láthatjátok 16:30-tól.

Végül legyen még itt egy ajánlat jövő kedd estére. Debrecenben, az Incognito-ban Sárvári Géza Zsolt Egy év Sanghajban című élménybeszámolóján vehetsz részt. Biztosan csudajó fotókat is láthatsz majd. Az én képem pedig itt az, ahogy én megismertem. 🙂

Volt még két esemény, ami eredetileg szerepelt volna az ajánlómban, de most nyomát sem találom. Ha mégis előkerülnek, a naptárban megtalálod majd.