Pécs – egy hét a városban. 7. rész

Befejező részéhez érkezett pécsi beszámolóm. A mai két fotóalbummal kerekké válik az egy hetes történet.
Ma Pécs belvárosában ténfergünk kicsit mintegy elbúcsúzva egy időre a várostól. Nagyon jól választottam, nagyon jó időt fogtam ki, és nagyon maradtam volna még.
Első albumom több napi bóklászás eredménye, hiszen alig volt olyan nap, hogy ne jártam volna a belvárosban, és soha nem mozdultam ki fényképezőgép nélkül.
Az album első képe éppen a kimozdulás pillanata. Alig pár méterrel szállásom bejáratától készült, hogy sajnáltassam magam, milyen meredek utcákat kellett rónom. 🙂
Aztán pár kép alatt leérünk a belvárosba, és körözgetünk kicsit a főtéren.
Nagyon teszettek a “fedett” utcák, amit például az albumhoz vezető képen is látsz, a vízfolyások, vagy hogy is nevezzem őket, és a régi épületek, utcák hangulata.
Néhány mobiltelefonos esti kép is helyet kapott az albumban, aztán a visszaút következik a szállásomhoz. Az Aradi vértanúk útja a szobrokkal, az emlékművel.
Ezt az utat követheted a képeken, ha klikkelsz az ittenire.
KLIKK

Ott tartózkodásom második napjának délutánján a Bazár teraszának ernyője alatt egy korsó sör mellett élveztem a verőfényes napsütést, és nézegettem, milyen programok lesznek a városban, miközben gyermekek, felnőttek érkeztek a főtérre kezükben harmonikával.
Kiderült, a Pécsi Harmonika Fesztivál résztvevői adnak majd amolyan beharangozó koncertet.
Ennek a koncertnek a képeit láthatod a következő fotóalbumban. Klikkelj a képre!
KLIKK

Ezekkel a képekkel egy időre búcsút veszünk Pécstől. Szívesen visszatérnék még, hiszen számtalan hely felkeresésére nem maradt időm. Meglátjuk, mit hoz a jövő.