Pécs – egy hét a városban. 5. rész

Elnézve az időjárást azt kell mondjam, igen nagy szerencsém volt, hogy egy hetes pécsi őszölésemre fölöslegesen cipeltem pulóvert és kabátot. De nem csak ezért esik jól most feleleveníteni két nap eseményeit.
Bár a terveimben elsők között jelent meg, szinte az utolsó pillanatban, vasárnap sikerült feljutnom Pécs talán legszebb városrészébe Tettyére. Kicsit olvasgattam természetesen a helyről, mielőtt elindultam, és tudtam, egy teljes napra tervezhetem a programot itt.
Lusta voltam, így autóbusszal érkeztem a városrész gyönyörű őszi színekben pompázó parkjához. Körbejártam a romokat, felmentem a kilátóba, ami elég furcsa volt számomra a romok között.
Kirándulásom következő pontja a Pintér kert volt. Az arborétum a hegyoldalban található, így jó kis túra is egyben a bejárása. A fáradozás jutalma azonbana csodálatos kilátás. A bejáratnál számos tájékoztató írást is kaptam. Itt is kedves volt a fogadtatás. A bejárás végén jólesett megpihenni az arborétum szomszédságában lévő teraszon.
Közel sem volt még vége azonban a napnak. Utam a Havi-hegyig vezetett, ahonnan csodálatos kilátás nyílt Pécs városára. A nap azonban véges volt, így a Mésztufa-barlangra már nem maradt időm.
Eddig tart a mai első fotóalbumom, a képre klikkelve nézheted meg Tettye képeit, aztán pedig feljebb mászunk a hegyen.
KLIKK

Ha Pécs, akkor Misinatető. A hegy tetején álló tv torony a város egyik szimbóluma, nem hagyhattam hát ki, hogy felkeressem.
Maga a hegytető okozott némi csalódást. Az épületek jó része nagyon rossz állapotban, zárva van, a toronyba, a kilátóba azonban fel lehet menni. Ez az album azonban most elég rövid lesz, a párás levegőben most egy tekercs filmnyi képet készítettem.
Emlékszel pár nappal ezelőtti állatkerti beszámolómra? Ott említettem, hogy fölfelé nézve látható a Misinatető. Ebből következik, hogy fentről is látható az állatkert. Itt például, azon a képen, ami a fotóalbumhoz vezet. Klikkelj rá bátran!
KLIKK