Pécs – egy hét a városban. 2. rész

Nyíregyházán biztosan eszembe nem jutna szombaton elindulni a Vadasparkba, mert akkora a tömeg ilyenkor, hogy értelmetlen. Sokkal inkább esélyes bármelyik hétköznap.
Nos, úgy alakult, hogy a Pécsi Állatkertre szombat reggel került sor. Mondjuk nem nagyon néztem a múlt héten, mikor milyen nap van. 🙂
Vadon a város felett a zoo jelmondata, és valóban. Ha lefelé nézek, a várost látom, ha fölfelé, a Misinatetőt. Szóval érdekes környezet.
Az állatkert bejárati része jókora beton épület. Nekem kicsit idegen volt a tájtól, remélem, a nyíregyházi látogatócentrum nem ilyen jellegű lesz, nem nagyon hiányzik több beton már Sóstóról.
De visszatérve a Pécs Zoo-hoz, a vendégeket kedvesen fogadják a bejáratnál – ami egyébként minden pécsi találkozásnál igaz volt a Coop boltot kivéve, de oda nem mentem többet -, tájékozottak, segítőkészek, figyelmesek voltak. A kapott információk birtokában hamar megterveztem az útvonalamat, és meg is kezdtem pár órás sétámat.
Az állatkert szerényebb állatállománnyal rendelkezik, mint a nyíregyházi, viszont gondozott, sok látványetetés is van napközben, szóval törődnek a látogatókkal. Sok tájékoztató tábla van, játszóteret is építettek az egyik fennsíkon, és néhány étel-ital ellátó is van kicsit félreesően az állatoktól. Szerintem ez így jó, és az árakkal sincsenek elszállva.
Szóval jót sétáltam kellemesen telt az idő az őszi napsütésben.
Van ám sok képem is a kirándulásról, amit az ittenire klikkelve érsz el. Lesz még néhány bejegyzés jópár kép a következő napokban is.
KLIKK