Szüretes hétvége

Ahogy a címből is sejthető, számos szüreti rendezvény lesz ezen a hétvégén. De lesz más is. Lássuk szépen sorjában!

A Tokaji Szüreti Napok péntek délután kezdődik, és egész hétvégére ígér változatos szórakozást. Pénteken számos kiállítás nyílik, de szabadtéri koncertekkel is várnak a szervezők. A főtér pénteki programjából kiemelném a Mandala Dalszínház és a Kormorán együttes műsorát.

Ugyancsak pénteken kezdődik a Tócsni fesztivál Biriben. Ha korábban terveztél időpontokat, nézz rá a linkre, mert van némi változás. Nekem ez pont jól jön ki a szombati napomhoz. 🙂

De maradjunk még a pénteki napomnál, ugyanis este hét körül mindenképpen a Mustárházban leszek, ahol Jazzyfour nevű formáció zenél. Lesznek még majd klubkoncertek a Mustárházban, szólok időben majd.

Még mindig Nyíregyházán maradva este fél tíztől a Szmogban Very Take Band koncert lesz. A zenekar már nem abban a felállásban játszik, amit az archív képemen látsz.

Nézzünk szét kicsit Debrecenben is. Van némi nyíregyházi vonatkozása is a Bad Habit házibulinak a Kosárban. Az egyik vendég ugyanis a Pán Péter.

A pénteken induló rendezvényekhez érkeznek újak szombatra.
Tíz órától Máriapócson, a Rabócsiringen Total Rallycross Közép-Európa és Országos Bajnoki VI. Futam kezdődik. A rendezvény vasárnap is folytatódik.

A szüreti mulatságok sorát Bodrogkeresztúron a Mindszent Havi Mulatság színesíti. Érdemes végigböngészni a linket, mert több helyszínen, többféle esemény vár a borospincék titkaitól az oldtimereken át a koncertekig.

A Tócsni fesztivál eseményei közül szombatra konkrét ajánlatom, tervem is van, tehát Biriben mindenképpen meg szeretnék fordulni. A teljes programot feljebb, a linken megtalálod, most két konkrétum:

A Karmapirin koncertje fél négykor kezdődik, a Black Stage pedig öttől zenél.

Így este hétre haza is tudok érni, hogy eljussak a Mojo Man és a Pribojszki Mátyás Band koncertjére a Wimbledon Restaurant & Garden-be. Végül jól alakultak az időpont módosítások Tócsni fesztiválon. 🙂

Szombaton a Tokaji Szüreti Napok eseményei így nálam most kimaradnak, de említek néhány dolgot kedvcsinálónak. Kuckó Művésztanya, Szüreti felvonulás, Kelet Brass Band, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar…

Zenei csemege Pély Barna szólókoncertje Debrecenben, az Incognito-ban este kilenctől. Minden bizonnyal most is teltház lesz.

Vasárnap reményeim szerint sikerül eljutnom a Tokaji Szüreti Napokra is. Erre a napra a Burattino Bábszínház, a Balkán Fanatik, vagy éppen az Edda Művek előadását emelem ki, és persze ahol mindenképpen ott kellene lennem, este héttől Tünde és Pila műsora. A jóidő reményében kicsit nyárias képet teszek most ide. 🙂

A következő hét érdekesen alakul számomra, erről most nem mondanék semmit, de nem tudom, a hétvége anyaga mikor kerül majd feldolgozásra.
De erre visszatérünk majd jövő héten. 🙂