Szeptember végén

Hólépő programajánlómat egy két napos rendezvénnyel kezdem. A mai és holnapi nap a Népmese napja a Sóstói Múzeumfaluban.

Természetesen most sem maradnak ki a színvonalas debreceni programok sem, sőt, más városokban is körülnéztem. Ma este héttől Hobo Bob Dylan estje látható a Déri Múzeum Dísztermében. Azt gondolom, nem csalódik majd, aki eljut a rendezvényre.

Péntek délután háromtól Mese habos kakaóval című programjával vár a Tokaji Múzeum. A rendezvény a népmese napja alkalmából kerül megrendezésre, de a mesék mellett a „Mobil előtti gyermekkor” című retró játékokból nyílt időszaki kiállítás is érdekes látványosságot, a gyermekkor emlékeinek felidézését hozza.

Nyírbátorban a Szárnyas Sárkány Fesztivál idején elmaradt koncertjét pótolja a Magashegyi Underground a Papok-rétjén este hattól. Mozgalmas délutánnak ígérkezik.

Nyíregyházán, a Hajó Clubban a Skafunderz koncertjét a Black Stage vezeti fel este kilenctől. Azt gondolom, hajóra szállok. 🙂

Szombati egész napos program fél tíztől a Nyírerdő nap Nyíregyházán, az Erdei tornapályán. Friss erdei levegő, számos érdekes bemutató, színpadi és színpad előtti produkció vár. Évek óta egyik kedvenc őszi elfodlaltságom.

Hajdúböszörményben ezen a hétvégén is nagy lesz a sütés-főzés- Tíz órától másnap hajnalig tart a Zúzós Zúzapörkölt és Zúza Étel Fesztivál a városban. A rendezvényt zenés-táncos műsorok színesítik.

Tarpán is zajlik az élet, a Szilvanapon a Karmapirin lép színpadra 17 órától. Csak semmi cirkusz, tessék ott lenni! 🙂

Vasárnap talán kedvez az időjárás az Autós Pályanapnak Máriapócson, a RabócsiRingen. Reggel nyolctól nézheted a gumifüstölést.

A Tigers U19 amerikai focicsapata Debrecenbe látogat, a Gladiators csapatával küzd a Gázvezeték utcai pályán 14 órától. Mit mondhatnék még? Go Tigers!

Jövő héten az Országos Könyvtári Napok keretében számos programmal vár a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár.

Ezekkel a programokkal elleszünk jövő csütörtökig. 🙂