A világzenék útja

Múlt héten a nagy szabadságban sikerült annyira kikapcsolnom, hogy a napok nevei is kiestek, így csütörtökön dél körül eszméltem rá, hogy ez ajánlós nap.
Persze nem maradtál ajánló nélkül, hiszen a VIDOR ideje alatt minden nap született ajánló, csak éppen a közösségi oldalon nem hirdettem. Nem maradtál le azonban semmiről, hiszen tegnap a teljes VIDOR anyag megjelent nálam, ha pedig nagyszínpadosokról maradtál le, egy mai ajánlatomban szinte a teljes hazai VIDOR társaság benne lesz majd.
A ma délutánra ajánlott esemény főszereplője is ott volt a VIDORon, igaz, nem nagyszínpadon, bár nekem ők bármikor nagyszínpadosok.
Ma délután öttől – ami azt jelenti, hogy sajnos nem tudok ott lenni – Nyíregyházán, a Jósa András Múzeumban újra elindul a Muzsikáló Múzeum sorozat. A nyitó koncertet az Artézis adja. Én nagyon kedvelem őket, élmény minden koncertjük.

Péntek délután kezdődik és vasárnapig tart a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, ahol újra láthatsz jó néhány VIDOR fellépőt. (Eszter-lánc Mesezenekar, Herczku Ági és a Banda, Zuboly, Szeder, 30Y)

Pénteken és szombaton rendezik meg a Gönci Pálinkafesztivált, ahol szombat délután fellép például az Éva Presszó, és a képen látható Crossroad. Nem lenne rossz újra találkozni.

Debrecenben, az Incognitoban péntek este a Várvölgyi – Dénes – Kalmár Trio zenél, szombaton pedig Halas unplugged.

Szombat délután amerikai foci meccs is lesz Nyíregyházán. Az NYVSSC pályán a Tigers – Wanderers találkozón szurkolhatsz.

Ha e mellett döntök, eléggé esélytelen, hogy Göncre érek, de Bodrogkeresztúron a Henye Borbár nem tűnik elérhetetlennek, ahol Tompos Kátya koncert lesz. No, ő is egy rendkívüli egyéniség.

Régen jártam már a Sóstói Múzeumfaluban. A vasárnapi rendezvény, Nyíregyháza első őszi főzőprogramja jó alkalomnak tűnik a visszatérésre. A régi Magyarország ízei között zúzos lé és strudli is szerepel, a fellépők között pedig a Kuckó Művésztanya és a Bordó Sárkány.

Azt hiszem, ennyi elég is lesz ajánlónak. Most is jöhet még egy s más, nézegesd a naptárt oldalt!