Szaladgálós, felfedezős

Nagyjából az egész idei VIDORra jellemző, hogy az igazi csodák az utcakövén történnek. Ezeken a “színpadokon” adják ugyanis műsorukat azok az előadók, akiket nem hallgathatsz agyon a rádiókba, és nincsenek ott szinte az összes fesztiválon. Szóval igazi felüdülés figyelni, hol bukkan fel valami új.
Szerencsére idén is találkoztam ilyenekkel, de erről majd a fesztivál végén.
Illetve mégsem, hiszen ma pont egy pár napja felfedezett formáció alapján választok egy megtekintést. Két napja a Perpetuum nevű formáció műsora volt az egyik VIDOR felfedezés számomra. A zenekar énekese ma 16:20–kor a Girincsi Duó egyik feleként hallható az OTP előtti dobogón. Őket az Ukulele Trió követi majd
Az Országzászló téren – amely helyszín még tegnap is meglepett néhány ismerőst, pedig a legjobb koncertek itt voltak eddig – a Black Stage játszik 17 órától. Nagyon ottlevős.
Azt még nem tudom hogy, de meg kellene nézni az Ezza nevű francia formációt a Kossuth téri kisszínpadon fét hattól. Az esélyem szerintem, hogy 6 után még játszanak, igaz, ekkor a Prémvadászok Országzászló téri koncertjéből maradok ki.
A nagyszínpadon a pár napja a LESZ Feszten látott Hiperkarma kezd, majd a Fanfare Ciocãrlia zárja a templom előtti színpad műsorát.
Alternatín programom is van mára, nem is akármilyen 21:30–tól Pikk Pakk Vidor Jam kezdődik a Tubitubiban. Ezen mindenképpen ott akarok lenni, még ha ki is lógok majd kicsit a Kossuth téri kisszínpadhoz a The Irish Coffee-t megnézni.
Szóval a nagyszínpad nélkül is mozgalmas és változatos nap áll előttem.
Ez pedig a tegnapi volt: