Kis lépések

Múlt csütörtökön először azt terveztem, hogy az ajánlómban végignyomom a teljes VIDOR műsort ajánlóstól, időpontostól. Öreg VIDORos lévén azonban hamar meggondoltam magam. És igazam lett.
Már a fesztivál első napján egyértelmű lett, hogy a Városalapítók szobrától elköltöztetett színpad nincs igazán jó helyen az új pozíciójában. Hétfőn ez meg is hozta a programmódosításokat. Délben csak kapkodtam a fejem, ahogy érkeztek az infók.
Estére úgy tűnik, összeállt az új táncrend, ami akár működhet is, ha senki nem csúszik meg. A színpad persze maradt, ahol volt, a zenekarok és az időpontok forogtak.
A nagy- és a kisszínpad programja nem változott, jórészt az Országzászló téri programok cserélődtek a bank előtti színpadéval, de nem ennyire egyszerű a dolog.
Pozitív, hogy idén él a webes oldal is, módosítják az eseményeket ott is, és a közösségi oldalon is van tájékoztatás. Ez mindenképpen hatalmas változás, és nem kis munka van mögötte.

Ez egy 2012-es kép. Délután ismét eszembe jutottak a pár évvel ezelőtti pezsgő VIDOR délutánok, meg a Magyar Vándor kínai árusos jelenete (úgy a film 14. perce körül).
– Mi az áha?
– Áha?
– Mennyibe kehül?
Szóval úgy gondolom, nem ezek az – akkor még – színészpalánták vinnék el a költségvetést, de visszahoznák a ragyogást a délutánokba…
De nézzük, mit hoz a ma délután? (klikk, ha a takart sort is el szeretnéd olvasni 🙂 )

Kezdésnek mindjárt egy ifjú páros, az Andersen duo fél négytől, majd öttől a Dózsa György utcai sétáló elején, nagyjából a belváros makettnél.
A Vidám Manók neve nem ismeretlen a városlakók, sőt a megye településein élők számára sem.
Visszatérő fúvósok remek térzenével a Citrom Band a Korzó épülete előtt. Színpad már nincs, hiszen elmúlt a hétvége.
Az Országzászló téren a Mojo Man játszik majd. Ők egy új formáció, tapasztalt zenészekkel. Sokat várok tőlük, így remélhetőleg mindkét VIDORos és az este fél kilenckor a Móricz kertben tartandó ingyenes koncertjükre is eljutok majd.
A kisszínpadon a valaha VIDOR nagyszínpados Buda Folk Band húzza majd a talpalávalót.
A nagyszínpadon pedig a Nyíregyháza Akusztikus Ünnepén annak idején sokszor fellépő Petruska András, majd pedig Herczku Ágnes és a Banda ad műsort. Ők – néhány VIDOR fellépőhöz hasonlóan – Tállyán, a Kerekdomb Fesztiválon is fellépnek majd néhány nap múlva.

És most térjünk vissza kicsit a tegnapra. A már kész, de a fesztivál végén megjelenő fotóalbumomban a Beat-lesz, a Tárkány Művek és a The Qualitons koncertjéről találsz majd képeket. Most egy montázs.