Belógó fejek

Talán hiányoltad már a VIDOR beszámolót, de a megnyitó nap után még nem volt annyi élmény, hogy bejegyzés legyen belőle, illetve megvártam az első teljes napot.
Most mesélek tehát az első két napról. Lesz pozitív és negatív, nyilván eldöntöd majd, melyik melyik? 🙂
A megnyitó előtt már utcaszínházi produkcióval csalogatták a nézőket a fesztiválra. A Kajárpéci Vízirevü műsora igen jó indítás volt, így mire a megnyitóra került sor, már megtelt a nagyszínpad előtti tér.
A lufik elszállása után két nagyszínpados koncert következett.
Időközben kiderült, hogy idén a 15 évig jobbnál jobb képekkel a fesztivál jó hírnevét világgá röpítő fotósok nem készíthetnek képeket a kordonon belül. Ez engem nem érintett, hiszen én minden évben belógófejű nézős képeket készítek kívülről, de jö volt találkozni, és beszélgetni nálam nagyobb tudású fotósokkal. Most nincsenek ott, én pedig első nap beértem néhány távoli képpel.
A Kossuth téren, a régi helyen felépült egy valamivel kisebb színpad. Szemben vele pedig a park padjait eltakarva egy újabb kocsmasziget (a kocsma itt nem degradáló, csak nem jutott jobb szó eszembe). Az első este elég nyögvenyelősen indult – elfogyott sör, nehezen felpörgő kiszolgálás, szemetesek hiánya, számolási nehézségek, de hideg a sör és az üdítők, és elfogadhatóak az árak -, azóta nem jártam arra.
A kisszínpad kivetítőn és hangban a nagyszínpad képét mutatja, olykor pedig önálló műsornak ad helyet.
Van egyéb színpad elhelyezési változás is. A Városalapítók szobrától a bank elé került az egyik korábbi kedvenc színpad, aminek kezdő műsorát agyon is vágta (jelentős csúszással kezdődött) tegnap az elhúzódó nagyszínpadi beállás. Aki hozzám hasonlóan más koncert miatt kihagyta tegnap a Beat 432 műsorát, ma az Országzászló tér színpadán megnézheti őket. Szerintem érdemes.
Látod már, lett egy színpad az Országzászló téren. Egy elég érdekes alakú és elhelyezésű színpad. Erről a tér hajléktalanjai tudnának mesélni, akik tegnap ott voltak a Milord Duó koncertjének idején.
Tegnap nagy örömömre megérkeztek a pantomimesek, nem kicsit javítva a hangulaton. Remélem, a bohócok is megérkeznek majd, esetleg lehetne kérni élő szobrokat?
Szóval nagyjából a délutáni programokról van képem eddig, a ma este talán kivétel lesz, de mindenképpen meg szeretném legalább hallgatni a Zuboly műsorát. A többit meglátjuk.
Nagyjából ez volt az első két nap.