VIDORos

Ahogy a címből is látod, mai ajánlóm kicsit más lesz, mint a többi. A fő hangsúly a holnap induló VIDOR Fesztiválon lesz, de találsz majd egyéb eseményt is.
Persze a teljes VIDOR programot nem írom itt le, de néhány kedvencet kiemelek majd az ingyenes, – remélhetőleg – szabadtéri programok közül.
Sokat vártam az androidos VIDOR apptól, de sajnos a mai napig még nem érhető el benne a szabadtéri programok jó része, így kibővítettem ezekkel a Program naptáramat itt jobboldalt.

Kis visszatekintéssel indítok. Tegnap este a Zene Sóstón keretében Tünde és Pila zenélt a szökőkútnál. Erről lesznek majd fotók. A rendezvény szombaton érkezik majd utolsó előadásához, visszatérek majd rá.

Elkészült a Békebíró Söröző felújítása, így ma meg is nyílik újra. Ez alkalomból este nyolctól a Black Stage akusztikus műsorát láthatod a teraszon. Ott kellene lenni, régen hallottam már őket, és hiányzik kicsit.

Péntek-szombaton érdemes lenne ellátogatni a Rabócsiringre, ahol Trackwood Drift Festival címmel látványos autós napokat tartanak. Igazi látványosságként pedig éjszakai döntők lesznek. Prsze a linkelt eventben számos infót és kedvcsinálót találsz még.

Péntek este indul a VIDOR Fesztivál Nyíregyházán, amely reményeim szerint színesíti majd az erre az időre kivett szabadságomat.
Első nap most is csak nagyszínpadi produkciók lesznek. A sort a Margaret Island kezdi és a Half Note City zárja. A két magyar formáció között a Rumba na’ma lesz az első külföldi fellépő.

Hogy ne csak a délutánokat, estéket töltsem meg programajánlattal, íme valami szombat délelőttre. 15. alkalommal rendeznek huszártalálkozót Nyíregyházán. A hagyományoknak megfelelően most is a Jósa András Múzeumban gyülekeznek a huszárok. A megnyitóra 11 órakor kerül sor, délután pedig a Sóstói Múzeumfaluban folytatódik a rendezvény. Bővebb infót ezen a linken találsz.

Szombat délután aztán elindulnak az utcakövés koncertek. Igazán ezek azok, amelyeket leginkább várok, és persze a bohócokat, pantomimeseket. Illetve kíváncsian várom az új helyszíneket is.
Felsorolok párat a számomra érdekesnek ígérkező produkciók közül, oldalt, a naptárban pedig az időpontokat, helyszíneket is tudod követni.
Beat 432, Artézis, a gyerekeknek a Dió Trió. Az esti műsoridőn és a színpadon pedig a Folkfusion, Amadou & Mariam, és a debreceni Skafunderz osztozik majd. Utóbbiakat pár napja az Oldalvágány Fesztiválon láttam.

Délután záró koncertjéhez érkezik a Zene Sóstón rendezvénysorozat. A Krúdy Vigadó előtt, a szökőkútnál a Tram-Buli’n ad egy órás műsort fél héttől. Érdekes lesz beilleszteni a programomba.

Vasárnap aztán már kedvenc ütközések is lesznek az utcakövés produkciók között. Kora délután a Kuckó Művésztanya érkezik ismét városunkba, majd Muzsik és Volkova valamint Tünde és Pila műsora között kell ügyesen lavíroznom, de nem tűnik megoldhatatlannak. Az esti Kossuth téri koncertek közül pedig a Zuboly a biztos befutó. Ők hét éve voltak a VIDOR vendégei.

Azt gondolom, hogy mivel a VIDOR Fesztivál napi szinten téma lesz most nálam, a következő hét programjának ajánlását meg is hagyom későbbre. Fent, és itt is megtalálod a fesztivál oldalát, ahol friss információkhoz juthatsz, és a korábban ajánlott naptáram itt a sidebar-on is frissül, ha valami változik, és megtudom. 🙂
Jó szórakozást, és találkozzunk a VIDORon!