Tánctól a kenyérig, de lesz cirkusz is

Mai programajánlómat kis visszatekintéssel kezdem. Ajánlottam múlt héten a Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivált, amelynek résztvevői látványos gálaműsorral köszöntötték Nyíregyháza lakosságát tegnap este. A rendezvény folytatódik, a linken részletes programot találsz.

Tegnap esti esemény volt a Zene Sóstón keretében a Beat-lesz koncertje is a Krúdy Vigadó előtti téren. Ez a rendezvény is folytatódik, erről majd később, illetve lesznek majd képeim is.

Tart még a Cseh Sörkert is Debrecenben, a Nagyerdőn. Erre is visszatérek majd a szombati programoknál.

Szintén debreceni program az Ifjúsági Házban a ma délután kezdődő Történelmi játszótér. Sajnos ezt én most kihagyom, pedig igencsak érdekesnek, látványosnak ígérkezik. Program részletek itt is a linken.

A Fények éjszakái sem ma kezdődtek Debrecenben, a linken megtalálod a teljes programot. Van mit nézni a Virágkarneválra készülve is.

Péntek este hétkor kezdődik, és szombaton folytatódik a Hagyományőrző Családi Nap és Városok közötti íjászverseny Tégláson, a Degenfeld-Schonburg Kastély mellett. A – talán – három évvel ezelőtti emlékeimet felidézve most is ott kellene lennem. Meglátjuk, hogy alakul.

El is jutottunk a szombathoz, ami nem csak az iménti esemény folytatását jelenti, hanem Nyíregyházán például az Úszó Alkalmatlanságok vetélkedőjét a Bujtosi tóban, és az ehhez kapcsolódó parti műsorokat.

Este fél héttől a Zene Sóstón rendezvény következő állomása a Dóra és a Felfedezők koncertje.

Ezen a napon is érdemes visszatérni Debrecenbe. 20:30–tól AB/CD koncert lesz a Nagyerdei Víztoronynál,

majd nem messze innen, a Cseh sörnapokon este tíztől Éva Presszó. Régen találkoztunk. 🙂

A Sóstói Múzeumfalu idén is megrendezi a kenyérünnepet augusztus huszadikán. 10 órától várják a látogatókat.

Vasárnap a rockereknek az Új Kenyér Fesztivált ajánlom Nyírpazonyban, ahol este a P. Mobil koncertezik, de természetesen idén is egész nap színes program vár mindenkit.

Újfehértón is egész napos rendezvény várja a látogatókat. A Szent István napi sokadalom és XV. Lovastalálkozó keretén belül este héttől pedig Karmapirin koncert a Cirkusz című lemezük anyagával. Lehet pótolni az esőmosta Oldalvágány koncertet.

Azt gondolom, ma is sikerült egész hétvégére színvonalas programot ajánlanom. Természetesen most is lehet olyan, ami kimaradt, érdemes tehát figyelned a naptárt a blogom sidebar-jában, mert ide biztosan kerül még fel esemény.