Oldalvagánykodás

Ez a hétvégém is egy fesztivál jegyében telik majd el reményeim szerint. Egy kedves közösségbe csöppenek majd péntek estére, és csudajó programokon veszek majd részt. Ezekről is mesélek mai ajánlómban.
Az esemény pedig az Oldalvágány Fesztivál Fehérgyarmaton, amelyet tizennegyedik alkalommal rendeznek meg idén és péntektől vasárnapig nyújt kellemes szórakozást.

Nagy-nagy kedvenceim is fellépnek már az első napon is, és remélem, nem haragszanak meg a többiek, ha külön kiemelem őket. A fesztivált a Bordó Sárkány nyitja, ami most is egy ajándék lesz számomra.

Amikor megláttam a plakátot, nem hittem a szememnek, hiszen a VAN zenekar neve is szerepelt rajta. Ők is péntek este zenélnek majd.

Ifjúságom felejthetetlen dalait a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar hozza el péntek estémre.

Persze számos más igen jó koncert lesz még, amelyeket az első linken találsz meg.

Ez a hétvége nem csak a zeneszeretőknek tartogat érdekes programokat. Hajdúböszörményben rendezik meg ugyanis a Traktorhúzó Európa Kupát, amely a látványos járműves produkciókon túl felvonulást, de favágó versenyt is tartogat. A rendezvény péntektől vasárnapig kínál remek programokat.

Nyíregyházán ezen a pénteken is a Kossuth szobortól indul az Ingyenes Városnézés délután kettőtől.

Este a kassai Jazzemice Bodrogkeresztúron, a Keresztúri esték jegyében. Hallgattam kicsit őket, nem lesz rossz.

Szombaton folytatódik a Traktorhúzó Európa Kupa Hajdúböszörményben, és az Oldalvágány Fesztivál Fehérgyarmaton is.
Utóbbiból erre a napra is kiemelek pár kedvencet. Gondolom, nem lepődsz meg, ha az Éva Presszó koncertje lesz az első.

A folytatásban pedig blues következik a debreceni BLUES from HELL előadásában.

Nyíregyháza színeiben a Karmapirin jelenik meg elsőként este,

de had emeljem ki a Slow Band-et is, mert bluesból sosem elég. 🙂

Ha Nyíregyházán lennék, semmiképpen nem hagynám ki este fél héttől Sóstón, a szökőkútnál a Zene Sóstón – Melounge Duo műsorát,

mint ahogy ha Debrecenben lennék, ugyancsak kihagyhatatlannak tartanám a Pál Utcai Fiúk koncertjét a Nagyerdei Víztoronyban.

Vasárnap az Oldalvágány Fesztivál és a Traktorhúzó Európa Kupa mellett érdeklődésre tarthat számot a Tokaj Hegyalja Piac – a Sárga Borháznál.

Mai ajánlómat is megtoldom kicsit vasárnap utáni programokkal, ugyanis mindkét rendezvény elkezdődik a következő ajánlóm megjelenése előtt.
Kedden kezdődik Nyíregyházán a Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál, amely a belépős programokon kívül ingyenes Kossuth téri műsort is kínál.

Debrecenben a Virágkarnevál felvezetéseként keddtől folyamatosan találhatsz érdekes és látványos programokat a Fények éjszakái rendezvénysorozaton.
Ehhez még nincs képem, legyen hát itt a hétvége naptárképe.