Zene Sóstón

Jó pár évvel ezelőtt, mikor még Nyíregyházán volt a munkahelyem, nyári csütörtök délutánonként az Egyház utcán felszálltam a nyolcas buszra, hogy hogy Sóstón, a szökőkútnál tölthessek kellemes perceket. Persze nem csak úgy üldögélve, ugyanis ezeken a délutánokon helyi formációk adtak zenés műsort itt. Aztán következő évben már nem voltak ilyen rendezvények, de gyakran beszélgettünk ismerősökkel, milyen jó hangulata is volt koncerteknek.
Idén, így a nyár utolsó hónapjában aztán érkezett a hír egy hasonló rendezvényről. Augusztus szerdáin és szombatjain este fél héttől egy órán keresztül helyi formációk adnak műsort Sóstón, a szökőkútnál. Az első alkalom szerdán volt, a következő pedig – a hétvégi Serfeszt miatt – jövő szerdán lesz. Be is linkelem gyorsan a Zene Sóstón oldalát, ahol pontos információk vannak a fellépőkről az időpontokról.
A szerda estém már kicsit másként alakult, mint évekkel ezelőtt. Már nem tehetem meg, hogy kényelmesen kibuszozok Sóstóra. Debrecenből beesve a városba éppen egy tusolásra marad idő, aztán fotós táska a vállra, ugrás az autóba, és éppen oda is tudok érni kezdésre.
Az első koncert alkalom az Ukulele trióé volt. A lemenő nap fényében szerelő zenekar mellett megálltak a strandról, vagy fagyizásból érkezők érdeklődni, mi is készül itt. Aztán sokan ott is ragadtak. A szökőkút mellett álldogálva vagy éppen a szélén üldögélve hallgatták a remek akusztikus koncertet.
Nagyon örülök neki, hogy sikerült újra megvalósítani egy ilyen rendezvény sorozatot, és szemlátomást Sóstó vendégei is szívesen fogadták. Többekkel beszélgettem – “mert akinél fényképezőgép van, az biztosan tud valamit az eseményekről” 🙂 – hazai és külföldi vendégekkel, nyíregyháziakkal, és egyértelműen hangulatosnak, jó ötletnek tartották, és szívesen térnek majd vissza a következőkre, sőt, a hétvégi Serfesztre is.
Van néhány képem is az estéről, amelyeket az ittenire klikkelve nézhetsz meg.
KLIKK