Sörözős, fesztiválozós

Ismét egy új hónap, amely eseményekben gazdagnak ígérkezik, de most csak ezzel a hétvégével foglalkozunk.
Tegnap elindult egy koncert sorozat Nyíregyházán, amely Sóstó életébe visz újabb színeket szerda és szombat esténként. Nyíregyházi zenekarok kapnak egy órás műsor lehetőséget ezeken a napokon este fél héttől. Tegnap az Ukulele trió játszott – erről majd lesz albumom szerintem pénteken -, most szombat kimarad ebben a sorozatban, lesz más Sóstón, jövő szerdán pedig a No Dress Code Accoustic játszik majd.

Ma különféle zenei fesztiválok indulnak a környéken, amelyek egész hétvégén kínálnak szórakozásrt.
Ma kezdődik például a PanyolaFeszt, amely különleges hangulatával, és neves fellépőivel csalogatja a vendégeket.

Debrecenben a Bor-és Jazz Napok veszi kezdetét ma és nem kevésbé neves fellépőket hoz a Békás tó partjára.

Révfülöp ezen a hétvégén a Blues szerelmeseit várja remek koncert estéivel. Napközben pedig ott a Balaton.

Péntek délután Nyíregyházán a már megszokott Ingyenes Városnézés indul a Kossuth térről szakavatott idegenvezetéssel.

Folytatódnak a tegnapra felsorolt fesztiválok, de Nyíregyházán a Sóstóra látogatók, vagy éppen ott tartózkodók a Sóstó Serfeszten vehetnek részt, amely egészen vasárnap estig tart, és a sokféle sörkülönlegesség mellett nyíregyházi együtteseknek is fellépési lehetőséget biztosít mindhárom este.

Tegnap, az Ukulele koncert közben egy Pozsonyból érkezett családnak vázoltam a programot, úgy tűnik, ők ott lesznek minden este a színpad és a sörös pavilonok környékén.

Szombaton a környező fesztiválok még mindig várják vendégeiket, de ha más jellegű szórakozásra vágysz, jó lehetőség a Jet-Ski Országos Bajnokság a leveleki tavon. Ez az esemény vasárnapra is ígér látnivalót.

Ha időutazáson szeretnél részt venni, legjobb alkalom, hogy ellátogass Boldogkő várába, ahol Középkori Várjátékokat tartanak hétvégén. Igen jó hangulatúak, látványosak és szórakoztatóak szoktak lenni ezek a rendezvények.

Vasárnapra új eseményt nem tudok ajánlani, a már ajánlottak közül azonban még mindig folytatódik a Jet-Ski Országos Bajnokság Leveleken, a Bor-és Jazz Napok Debrecenben és a Sóstó Serfeszt Nyíregyháza Sóstón. Nem fogsz tehát unatkozni ezen a napon sem.