Meglátjuk hétvége

Most kicsit megszakítom az elmúlt hétvége beszámolóit, mert ma az előttünk álló hétvégével foglalkozunk. Jön a hétvégi ajánló.
Csendesnek ígérkezik ez a hétvége, mert csendeset csináltam belőle. Illetve nem nagyon volt más választásom.
Legszívesebben Révfülöpön lennék akár már tegnap óta, ahol ma este kezdődik, és egész hétvégén tart a Country Music Fest. Kovács Pepi fantasztikus hangulatú fesztiválokat szervez, legyen szó bármilyen zenei irányzatról. Három éve szerencsém volt ott lenni az egyiken, és felejthetetlen élményekkel tértem haza. Sajnos a mostanira nem volt lehetőségem elmenni, pedig a neves country bandák között két nyíregyházi is ott lesz pénteken és szombaton.

Különösen hiányzik most ez, mert Nyíregyházán idén elmaradt az Akusztikus Zene Ünnepe, amely mindig tartalmazott country-t is.

De ha már Nyíregyháza, lássuk, mi történik szülővárosomban ma délután?
A Labor Caféban délután kettőtől Fűszer palánta címmel zenés kézműves délutánt rendeznek. A programot többek között Hajdú Ágota neve fémjelzi.

Tegnap Debrecenben megnyitotta kapuit a Campus Fesztivál, amely hétvégéig számos hazai és külföldi előadóval kényezteti a közönséget. Tegnap például az Anna and the Barbies is színpadra lépett.
Nem szeretném az összes fellépőt felsorolni, de a hazaiak, környékbeliek közül kiemelnék párat. Skafunderz, Neonhal, Kelet Brass Band, Two of Us, Éva Presszó, VAN zenekar, Benzin… így hirtelen.

Péntek kora délutánra most is az Ingyenes Városnézést ajánlom Nyíregyházán. Szerintem biztosan a hűvös, árnyékos részeken álltok majd meg beszélgetni a városról. 😉

Augusztus közepén lesz Hajdúböszörményben a nagy traktorhúzó verseny. Ennek előszeleként péntek délután négytől rendezik meg az I. Pulling Party-t a városban.
Ez a kép itt most csak illusztráció, de tervben van az augusztusi esemény meglátogatása.

Ismét szólok pár szót a révfülöpi Country Music Fest-ről, ugyanis péntek este a No Techno Country Band nyitja a színpadi programot. Az egyik rádió készített egy riportot Pepivel a fesztiválról. ITT meghallgathatod.

Szombaton is lesz nyíregyházi fellépője a Country Music Fest-nek. Ezúttal a Long Dusty Road kápráztatja majd el Révfülöp vendégeit. Hallhattad az interjúban az imént, hogy Pepi megnézte egy próbájukat. Nekem abban a szerencsében volt részem, hogy egy teljes koncertjüket láthattam, és fényképezhettem végig. Ezért is sajnálom nagyon, hogy most nem leszek ott a koncerten.

Nyíregyháza most nem kényeztet el hasonló remek programmal, de este nyolctól a Móricz Kertben a Parno Graszt lép színpadra. Ezen én biztosan nem leszek ott, csak tudnám, hogy hol leszek akkor?