Térzene

Mivel Nyíregyházán egy kezemen (ujjamon) meg tudom számlálni azon helyeket, ahol színvonalas élő zenét lehet hallani, különösen jólesett az Öreg Motoros szombat estére hívogató plakátja.
A hely lehetőségeihez képest eddig is igen sokat tett az élő zene népszerűsítéséért, emlékezzünk csak például Piláék teltházas, vagy Miróék körbenállós, ugyancsak teltházas koncertjeire. De nyilván volt más is, csak most ezek ugrottak be hirtelen.
Az épület melletti bontások után kitágult a tér, és – bár belvárosi háttérnek nem túl hízelgő a kép, ahogy majd látod – lehetőség nyílt szabadtéri akusztikus koncertekre. Igaz, az elhelyezkedésből adódóan nem az éjszakába nyúlóan, de kiderült, hogy szombaton 19 órára is összegyűlik a közönség, ha erre érdemes programra számíthat.
Márpedig a Kelet Brass Band ezen az estén is igényes műsorral kényeztette a közönséget. Ahogy a dobszerkó kezdett felépülni a macskakövön, annak volt egy varázsa, a hangulatot pedig csak fokozta, mikor a koncert közepén fürdőnadrágban, törölközővel a nyakában keresztbe sétált egy fickó.
Sokan érkeztek a környékről a koncert közben is, ami azt bizonyítja, hogy a jó utcazenére nem csak Cegléden és Egerben van igény – ezekről a helyekről hozott el utcazene fesztivál díjakat a Kelet Brass Band -, hanem Nyíregyházán is van befogadó közönsége ennek a hangulatnak.
Mai fotóalbumon ennek az estének a képeit hozza el, de nem beszél a koncert után a Mociban töltött további órákról. 😉
Klikkelj a képre!
KLIKK