Tigers – Crushers 17-7

Bár a hétvégém utolsó eseménye volt, mégis a Berény Sport Divízió II. döntőjéről készült beszámolóval és fotóalbummal indítom a hetet. Teszem ezt azért, mert ez volt Nyíregyháza legjelentősebb hétvégi sporteseménye, és mert a Tigrisek tegnapi győzelmükkel nem csak a bajnokságot nyerték meg, hanem Nyíregyháza jó hírét is vitték országszerte.
A mai témánk tehát amerikai foci, a Nyíregyháza Tigers-Szombathely Crushers mérkőzés, melyet a hazaiak 17-7 arányban megérdemelten nyertek.
Nem volt ám könnyű ez a győzelem. Ahogy arra számítani lehetett, hatalmas küzdelem kezdődött az NYVSC pályán a napsütéses vasárnap délután. Rekord számú, lelkes néző volt kíváncsi a bajnokság sorsát eldöntő mérkőzésre. A Tigrisek szezonbeli játéka egyébként mérkőzésről mérkőzésre egyre nagyobb tömeget vonzott a lelátóra, ezen a napon pedig az ülőhelyek száma is kevésnek bizonyult.
Két veretlen, kiváló felkészültségű csapat csapott össze, és az első negyedben nem is sikerült pontot szerezni egyiknek sem.
A szombathelyi csapat tapasztalt játékosokból álló védelme rendre elfojtotta a jórészt fiatalokból álló nyíregyháziak támadási kísérleteit, ami megtörte a Tigrisek lendületét.
Ilyen szintű mérkőzéseken a legkisebb megingás is veszélyes lehet. Így történt ez most is. A második negyedben a vendégek szerezték meg, majd növelték is előnyüket. 0-7 volt a félidő eredménye.
A harmadik negyedben mintha a szombathelyiek megelégedtek volna az eredménnyel, a nyíregyháziak pedig nem tudtak igazán kitörni, így ebben a negyedben egyik csapat sem szerzett pontot.
A nézők rendületlen biztatása közepette fordultak a csapatok, és mintha a szombathelyi játékosok elfáradtak volna, egyre nehezebben állták a Tigrisek rohamát. Egyre több volt a szabálytalanság, és a vendég oldali támadói és védői hibák végülis a nyíregyházi csapatot hozták lendületbe. Egy sikeres hárompontos felvillanyozta a Tigriseket, és a két touchdown-nal és az ezeket követő sikeres pontrúgásokkal biztos vezetést, végül pedig győzelmet szerzett a Nyíregyházi együttes.
A 17-7-es eredmény pedig most nem csak győzelmet, hanem a bajnokságot is jelentette az egész idényben kiválóan, hibátlanul, veretlenül játszó Nyíregyháza Tigers számára.
Mai fotóalbumom kissé hosszabb, mint a korábbiak, hiszen a mérkőzést díjátadó és természetesen ünneplés is követte. Ebből a hangulatból is kaphatsz némi ízelítőt, ha klikkelsz az itteni képre.
KLIKK