Szülinapozós

Kezdem mindjárt azzal, aminek tulajdonképpen semmi köze nincs a mai ajánlóhoz, ha csak az nem, hogy 2005-ben ezen a napon indult el Perme Képeskönyve, ezzel megteremtve a lehetőségét annak, hogy ma itt programokat ajánljak a hétvégére.
Ezzel a kis önfényezéssel be is vezettem a mai bejegyzést, úgyhogy lássuk, mit csináljunk, hova menjünk hétvégén?

Ma délután 16:30-kor kezdődik Nagy Márton és Takarszky Máté gitárkoncertje Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében.

Péntek délután kettőtől ismét Ingyenes Városnézésre indulhatsz Nyíregyháza főteréről. Lassan eljön az a nap, amikor én is eljutok majd.

Illés, Fonográf és LGT slágereket hallgathatsz este héttől Bodrogkeresztúron, a Nagy nyári retro buli című rendezvényen Rövid kirándulás Nyíregyházáról, szerintem megéri.

Szombaton reggeltől vasárnap estig Rabócsiring az ajánlatom az autósport kedvelőinek. Az események pedig: DRIFT Matsuri & Ladaracing és Bobby Car Találkozó

Ha inkább Nyíregyházát és Sóstót választanád, 10 órától Sárkányhajó Fesztivál és a Barkács-Bogrács Amatőr Főzőverseny vár, akár indulóként is részt vehetsz akár a hajózásban, akár a főzésben.

Ha éhes maradnál, lehet, hogy egy sör-virsli meccsre is benevezhetsz este hattól a Móricz Kertben, de hogy jó zenét hallhatsz a Bud Spencer & Terence Hill esten, az biztos.

Fúvószene a Mociban. Mégpedig nem is akárkik, hanem az utcafesztivál díjak büszke tulajdonosai, a Kelet Brass Band tagjai teremtenek remek hangulatot az Öreg Motorosban este héttől.

A szombat egyik különleges eseménye a Szamossályi Falunap. Sokat lehetett olvasni róla az utóbbi időben, mégpedig azért, mert az a hír járta, hogy a Boney M. lép fel este. Lehámozva a bulvár héjat az eseményről kiderül, hogy az ismert slágereket egy tribute zenekar, a Sounds of Boney M. tolmácsolásában hallhatják este kilenckor azok, akik ellátogatnak a faluba. A formációt Sheyla Bonnick hívta életre.

A vasárnap ismét sport. Foci, mégpedig igazi, amerikai foci. Remek játék, remek hangulat, lelkes sportemberek, fantasztikus közönség, kiváló eredmények. Délután háromtól Nyíregyháza Tigers – Szombathely Crushers meccs az NyVSC pályán, a tét pedig a bajnoki cím. Két veretlen csapat érkezik a pályára és csak egy veretlen távozik. Szóval ki nem hagyható az esemény.

Azt hiszem, most sem fogok unatkozni. 🙂