LESZ zene, meg zene

Az elkövetkező napokban igen sokszor fogod látni a LESZ szót, leginkább úgy, hogy LESZfeszt, mert ma Kisvárdán kezdetét veszi a környék legjelentősebb nyári zenei fesztiválja. Néhány fontos szám, aztán mindjárt rá is térek a részletekre is. 3 nap, 7 színpad, 107 fellépő.
Szóval remélem, találkozunk hétvégén Kisvárdán, de ha mégsem, mai ajánlómban akkor is találhatsz kedvedre valót.
Azt gondoltam, most minden napra ajánlok pár kedvencet, vagy leendő kedvencet a LESZfesztről csak úgy felsorolásban, de linkelve az eseményt, mert aztán a következő napok úgyis a fesztiválról szólnak majd.
Csütörtökre a Black Stage, a Karmapirin, a No Dress Code Acoustic, a Dóra és a Felfedezők, az Emma Undressed, a Szüret Utcza és az Éva Presszó a kiválasztott.
Nem hiszem, hogy mindre odaérek majd, és lehet, hogy valahol ott ragadok egy új felfedezettnél. Ja, és hogy el ne felejtsem a Kisvárdai Csellósokat.

A péntek sem lesz egyszerűbb. készítettem naptár bejegyzéseket, megvan a telefonon a fesztiváltérkép, és a teljes program napi bontásban. Szóval készültem, amennyire tudtam. Lássuk, mit válogattam a teljesség igénye nélkül. Ocho Macho, Muzsik és Volkova – ha így ismerősebb ZUP, részben -, Jurij , mert kék a pólóm, Alvin és a Mókusok, Kell Egy!Még!, akiket mindenképpen meg kelelne nézni. Persze sokan mások is lesznek még, akik kimaradtak a felsorolásból, de fontosak. És erre a napra van kiszemelt felfedezni valóm is, ha figyelmesen megnézed itt oldalt a naptárt, megtalálod. 😉

Nagyjából három és egy kicsi színpad között fogok ingázni, mert szerencsére jórészt tematikusak, így pár kilométerrel megúszok majd egy-egy napot. 🙂
Szóval a színpadok az én súlyozásomban: Contra Stage, Crossroads Stage, Rockszínpad, Eklektika Sziget, Nagyszínpad. Tudom, hogy ez több, mint három, de a negyedik, ötödik csak egy-egy kirándulásra fér bele majd az időmbe, és gondolom, sokan lesznek még így.
Szombaton például biztosan hosszabb időt töltök majd a nagyszínpadnál. Ajánlatom erre a napra: Emir Kusturica, PánPéter, Óperentzia, Fatal Error, Csángálló, PánPéter, Tünde és Pila és sokan mások.

A fenti LESZfeszt linken a teljes programot eléred, az itteni linkek pedig a konkrét eseményhez visznek, hogy tudd, mikor hol kell lenned. 🙂

De ahogy ígértem, gondolok azokra is, akik nem lesznek velünk Kisvárdán.

Péntek délután kettőtől ismét Ingyenes Városnézés Nyíregyházán. Sétálj egyet Nyíregyháza belvárosában, és tudj meg többet a városról!

Este, ha Debrecenben jársz és kedveled a sört, mindenképpen keresd fel a Nagyerdei Víztornyot, ugyanis ezen az estén sörtoronnyá alakul, ráadásul még a Bikini is koncertezik majd.

Nyírbátorban péntektől vasárnapig tart a Szárnyas Sárkány Fesztivál, ami arra is jó, hogy például vasárnap este megnézzek egy jó kis Kerekes Band koncertet.

De Vásárosnaményban sem telnek eseménytelenül a következő napok. A Zoárd-napi Sokadalom ugyancsak péntektől vasárnapig kínál szórakozási lehetőséget.