Éjszakáról éjszakára

Jön a hétvége, és jönnek a varázsos, varázslatos, de mindenképpen hosszú éjszakák, én pedig jövök a programajánlóval.

Ha ma este Debrecenben lennék, egészen biztos, hogy az Incognito-ban tölteném az estét. Két duó, két stílus. 21 órától a Two of Us és a Debreczeni Páros szórakoztatja a betérőket.

Számomra a péntek este nagy eseménye ifjúkorom nyíregyházi sikercsapatának, a Zenith együttesnek az 50. szülinapi koncertje a Hotel Sóstó (volt KISZ iskola) katlanjában. Az esemény este nyolckor kezdődik, még nem maradtál le semmiről.

Nem messze a helytől a Sóstói Múzeumfaluban 20:30–kor kezdődik a Szent Iván-éji rendezvény, melyen például koncertet ad a Margaret Island.

A szomszéd városban, Újfehértón, a 18 órakor kezdődik a Múzeumok Éjszakája. A linken találsz további infókat az eseményről.

Nagy örömömre szolgál, hogy számos nyíregyházi zenekar megye- sőt országszerte kap fellépési lehetőséget. Este 7-től a No Dress Code Acoustic Záhonyban vendégszerepel. Kicsit irigylem a záhonyiakat.

Szombaton már délelőttre is érdekes eseményt ajánlok. 9 órakor nyitja meg kapuit az Országos Gépészkovács Találkozó Újfehértó Főterén. Készülök már pár éve ide, talán most összejön.

A találkozónak még vége sincs, mikor 16 órakor már kezdődik is Debrecenben, a Déri Múzeumban a Múzeumok Éjszakája, ahol 20 órától az Éva Presszó zenél, akiket nagyon régen láttam már, ideje újra találkozni.

22 órától pedig a Bordó Sárkány Régizene Rend kápráztatja el a közönséget. Őket pár hete láttam, de nem tudom megunni, így remélhetőleg ismét ott leszek egy remek BS koncerten.

Érdemes azonban végignézni a teljes debreceni programot, hiszen számos helyi formáció kapott fellépési lehetőséget ezen az estén.

Ha már Debrecen, van más is, amit ajánlani tudok. Este 7-kor kezdődik a Country Western Party az Ifjúsági Házban. Nem vagyok egy cowboy, de talán két éve igen jól éreztem magam ugyanitt egy hasonló rendezvényen.

Ha az Incognito felé járnál, mindenképpen térj be, mert este kilenctől remek blues szól majd a Kék Kód Blues Band tolmácsolásában.

Tokaj sem maradhat ki a Múzeumok Éjszakája programsorozatból. Kiállítás megnyitó, régészeti előadás, versek, énekek, és természetesen tánc a tűz körül. Ha ott jársz, ne hagyd ki!

Természetesen Nyíregyházán, a Jósa András Múzeum is megrendezi a Múzeumok Éjszakáját. Számos érdekes program mellett a Magashegyi Underground koncertjét emelném ki.

És végül ha ezen az estén Orfűn járnál, este nyolckor keresd fel az Alvin és a Mókusok koncertjét.

Ja, és ne maradjon le a hétvége naptárképe sem.