Vaja

Réges régen tervezgettem, hogy megnézem a Vay Ádám Múzeumot Vaján. Úgy tűnik, mindig télen szánhattam rá magam az indulásra, mert olyan emlékeim vannak, hogy sosem volt nyitva, mikor menni akartam. Most kiderült, télen zárva tartanak. Innen a felismerés.
A szombat reggeli kávé mellett tervezgettük, hova kellene mennünk a borongós időben? Az irány az útlezárások miatt nagyjából adott volt, így kevés gondolkodás után már keresgéltem is a nyitva tartás infót. Most szerencsém volt, így hamar útra is keltünk.
Pár évvel ezelőtti – később kiderült, tíz egynéhány lehet az a pár – emlékeimben egy elég rosszul kinéző épület élt, megérkezve ennél kedvezőbb kép fogadott. Kiderült, hogy 2004-ben újították fel az épületet, ekkor kerültek ide az állandó kiállítás darabjai is.
Kicsit megdöbbentett a park bejárata melletti csupa tükör épület. Nem tudom, hogyan került oda, de nagyon üti a környezetet. Hamar továbbálltunk, és egy tájékoztató tábla mellett elhaladva már kopogtunk is egy ajtón. Kiderült, jó helyen járunk. Belépőjegy, sétajegy, fotójegy, és már sétáltunk is fölfelé a lépcsőn.
Kísérőnk egy ajtó mögött varázsolt valamit, amitől néhány helységben világos lett. Így most te is tehetsz egy hangulatos sétát a kastélyban, és ehhez csak az itteni képre kell klikkelned.
KLIKK