Majális

A majálisom kicsit eltért a tervezettől, így egy rendezvény beszámolóját olvashatod, igaz, három fotóalbummal képezem le. 🙂
Gyönyörű napsütéses időben, és időben érkeztem a Sóstói Múzeumfaluba hétfő délelőtt. Kicsit még volt időm sétálgatni is a program kezdete előtt.
A nap a világítás történetét bemutató állandó kiállítás megnyitójával indult. A kiállításra nem sikerült visszatérnem a megnyitó után, így majd egy másik alkalommal hozok róla képeket.
A májusfa állítás népszokását a Margaréta és Kismargaréta Táncegyüttesek elevenítették fel, és miután a nézőket is megtáncoltatták, kezdetét vette a kalandos nyereményjáték, amely nagy sikert aratott. Az öt próba teljesítését igazoló pecsétekkel mézeskalács szívet és kakasos nyalókát lehetett nyerni.
A hagyományos népi játékok mellett az Aranyszamár Bábszínház műsorát is láthatták, a kemencében pedig ismét Magdi néni finomságai sültek.
Itt érkeztünk el az első fotóalbumhoz, amely az eddigi mesét színesíti. Klikkelj a képre, de gyere vissza, mert közel sincs még vége.
KLIKK

A népzenét elektronikus elemekkel jócskán ötvöző Ciráda zenekar színpadi produkciója volt a kora délután közönség énekeltetője. Az ismert népdalok feldolgozásai tetszést arattak a nézők körében.
Én most egy rövid fotóalbummal mutatom be a zenekart. Az albumot most is a képre klikkelve lapozgathatod.
De még mindig nincs vége.
KLIKK

Ahogy az előző album végén láthattad, a színpad mellett már gyülekezett a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és a Majorette Csoport. Az ő parádéjuk zárta a Sóstói Múzeumfalu majálisát.
Természetesen őket is lencsevégre kaptam 🙂
Ezekkel a derűs pillanatokkal zárom mai beszámolómat. Klikkelj a képre!
KLIKK