Éljen az éljen!

E heti programajánlóm ismét kicsit hosszabb időszakot ölel fel, amit én csöppet sem bánok.

Hét elején nyílt meg P. Balogh Attila Valami Amerika című poszterkiállítása a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Sajnos a megnyitóra nem tudtam elmenni, de amint alkalmam nyílik rá, megnézem a kiállítást.

Ma délután igyekszem haza, hiszen Markó Ádám dobkurzus és NATAL bemutató lez a Club Hollywoodban a Musik World Hangszerbolt szervezésében. Ezekben a bemutatókban nem csak az a jó, hogy a hangszerek kiváló ismerői, remek zenészek mutatnak olyan dolgokat, amiktől eláll a lélegzetem, hanem olyan dolgokat is hallhatok, amelyek után kicsit másként látom a koncerteket is. Még úgy is, hogy nem értek a zenéhez.

Péntek este a Mystical Plants koncertjével nyit a Móricz Kert. Kíváncsi vagyok, milyen a kert tavaszi ruhája, és persze a koncertet is várom, régen találkoztunk.

Nem kell messzire menni a másik érdekes programhoz sem. Müller Péter Sziámi és barátai zenélnek a Club Hollywoodban.
Külön érdekessége az estének, hogy a No Dress Code Acoustic nevű nyíregyházi formáció is újra színpadra lép, amire én a VIDOR óta várok.

Szombat délelőtt kerül sor a Braille olvasásversenyre, amelyen mindenképpen szeretnék ott lenni. Jó pár évvel ezelőtt egy alkalommal kevés sikerrel próbáltam érezni, értelmezni az apró pontokat, melyek ezen a versenyen újra kimondott szavakká állnak össze. Szeretném sokaknak megmutatni, milyen az, mikor ez a mindennapi élet része.

Este az Öreg Motoros ünnepli születésnapját. Bográcsozás és élő népzene várja a vendégeket.

Ha már előző nap megnyílt a Móricz Kert, mindjárt rá is tesznek egy lapáttal. Szombat este a Jurij tér haza ismét.

Vasárnap délután ismét amerikai foci, Nyíregyháza Tigers – Budapest Eagles II. Ott kell lennem. 🙂

Aztán lassan elérkezik a majális. Igaz, ez még vasárnap esti program, de a Rockmajális az Rockmajális. A máriapócsi eseményen a Karmapirin koncertezik.

És akkor jöjjön az igazi Május 1! Számos helyen rendeznek majálist városunkban. Én a Sóstói Múzeumfalut ajánlom, mert – ahogy a korábbi években, várhatóan most is – más lesz, mint a többi.

Zárásként pedig legyen egy különleges koncert, és május 2. A Szarvas irodaház – mielőtt megkérdeznéd, a volt pártház – nagytermében Nuestro Ritmo Trió koncert a Labor Caféért. Gyere el, támogasd az adomány kávézót, és érezd jól magad a koncerten!

Ja, és még valami. Felmerült az igény, így INNEN letölthetsz egy képet, amin összefoglalva megtalálod az eseményeket. Vidd magaddal, hogy mindig képben légy 🙂
Ez az: