Tavaszváró

Kérdezte a kollégám, mikor lesz már tavasz. Mondtam, legkésőbb hétvégén, úgyhogy lassan ideje a napsütésnek, és bár én hiszek magamban, mégis kerestem néhány zárthelyi programot is.

De kezdjük a szabadban. Kedd óta zajlanak Debrecenben a XVI. Debreceni Maskarádé eseményei, melyből igazán a hétvégi dolgok tarthatnak számot érdeklődésemre. A linken a teljes programot megtalálod.

Ha már Debrecen, akkor Csokifesztivál péntektől vasárnapig a Fórumban.

A péntek estém azonban Nyíregyházáé. Legalább két, de inkább három eseményen kellene ott lennem. Az egyik a Tom Waits est Pilával a Labor Caféban. Nem kétséges, hogy itt kezdek.

Ugyancsak ezen az estén jönne el az alkalom, hogy ellátogassak a Hajóclubba. Három koncert is lesz, amelyből legalább az egyikre oda kellene érnek, de jó lenne minél többre. A három formáció a Very Take Band, a Black Stage és a Rock Planet. Előbbi két zenekartól viszonylag friss élményeim vannak, a harmadik csapat viszont egészen új, és nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Jó lenne tehát, ha a plakáton szereplő lenne a sorrend, mert így van esélyem az odaérésre.

Az előzőekből viszont az következik, hogy sajnos biztosan kimarad most a Jam Session a Mystical Plants-el az X-Presszóban. Sajnálom, mert izgalmas bulinak ígérkezik ez is.

Mondom, a péntek estém Nyíregyházáé, pedig Debrecen koncertprogramjai ezen az estén sem hagynak kívánnivalót maguk után.
A Nagyerdei Víztoronyban ZUP és KiSTeHéN. Ebből igazán a ZUP érdekelne jobban.

A Roncsban pedig Köpönyegforgatók és Éva Presszó koncert lesz. Nem árulok el titkot, ha azt mondom, ide is szívesen mennék.

Szombat este is lehetne világgá menni, egy elég nehéz döntés lesz, hol kötök majd ki.
A lehetőségek:
Nyíregyházán, a Club Hollywoodban a Jurij és a Kell Egy! Még! koncertezik, ami elég egyértelművé tenné a döntést, hacsak…

…hacsak nem lenne Debrecenben, az Incognitoban például Ef.Zámbó Happy Dead Band

…vagy a Roncsban Anna and the Barbies. Elképzelésem sincs, melyiket választom majd.

Ez így nagyvonalakban a hétvége, vasárnapi pihenővel. Válogass te is!