Új Zeneráció

Bár a képek már néhány napja elérhetők a közösségi oldalon, azért még ne klikkelj a linkre, 🙂 írok néhány szót a rendezvényről.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a koncertestét, és remélem, lesz folytatása is. Akár más helyi zenekarokkal, akár kicsit kiterjesztve a kört. Itt, mindjárt az elején letudom a köszönömöket, majd pár szóban kitérek a fellépőkre is.
Rendkívüli hála az ötletgezdá(k)nak, a szervezőknek, a helyszín, a technika biztosítójának, a megvalósításban résztvevőknek. Remek munka volt, melynek következménye egy fantasztikus koncertsorozat volt, és az akár nézőként, akár fellépőként ott lévők vágya a folytatásra.
Minden “pár szó” után találsz majd egy képet az aktuális zenekarról, az utolsónál pedig a linket is megtalálod a fotóalbumhoz.

A színpadra lépés sorrendjét sorsolással döntötték el. A Dóra és a Felfedezők indították a koncertek sorát. Nekem ők a VIDOR Fesztivál meglepetés zenekara voltak. Nagyon-nagyon fiatal koruk ellenére érett produkcióval léptek színpadra, és az ének- és hangszeres tudásuk is kiemelkedő. Jó volt újra hallani őket.

Másodikként a PánPéter lépett… nem, inkább robbant a színpadra. Szerencsére őket már jó néhányszor láttam, hallottam, és remélem, sokszor fogom még. Ők azok, akikről a koncert előtti beszélgetésben valami olyasmit mondtam, hogy olyan zenéket dolgoznak fel, amelyeket eredetiben messzire elkerülnék, de ahogy ők előadják, azt nem lehet figyelmen kívül hagyni. És akkor még nem szóltam a saját dalokról… Nagyon egyetértettem abban, hogy ők kapták a LESZ Feszt különdíját.

A Szabadon zenekar műsora volt az, amelynél úgy éreztem, kicsit kilóg a sorból. Lehetne mondani, hogy a Hollywood klímája nem kedvez a hangszereknek, de erre a zenészeknek figyelnie kell a produkció során, és azt megelőzően is. Remélem, hallok tőlük még jobbat.

A Periscope zenéjével is találkoztam már, és valószínűleg hamarosan újra találkozunk majd. Ha stílusosan pár szót írhatnék, az ez lenne: Így volt szép 🙂

A Kell Egy Még koncertje zárta az estét. Kedvenceim többek között azért is, mert láthatóan felépítettek egy zenéjükhöz illő színpadi megjelenést is, és nagyon jó, hogy nem tucatzenét, hogy nem “szinti-metál-pop”-ot játszanak. 🙂
…és akkor a kép, amely a link a fotóalbumhoz. Klikkelj rá bátran!
KLIKK

Nehezen tudnék sorrendet felállítani a fellépők között, szerencsére nem is kell. Bízom abban, hogy találkozunk még, és örömmel látom, hogy van utánpótlás. Csak fellépési lehetőségek is legyenek…