Hosszú hétvégére

Sok sok kirándulást, ide-oda menést tervezünk erre a hétvégére, mert lassan vége a gyönyörű ősznek, és alig láttunk még valamit belőle. Persze lesznek egyéb rendezvények is, sorolom.

Ma délután öttől Csütör Tök – Tökös buli a Laborban. Ismét remek délutáni elfoglaltságot ígér a Labor Café. És a Labor Café betartja, amit ígér. 🙂
Juteszembe! Hamarosan érkezik a fotóalbum az 1. szülinapról. Most csak kinézünk az ablakon.

Péntektől november 11-ig nézhető meg a Star Wars makett kiállítás a Váci Mihály Kulturális Központban. Pár hete írtam a kiállítóról, és a kiállításról, mikor Tiszavasváriban a zárás utáni napon volt szerencsém néhány képet készíteni a kiállítás bontása közben. A mostani kép is akkor készült. Érdemes megnézni Szabó István saját kezűleg készített makettjeit.

Ugyancsak péntek, ugyancsak Nyíregyháza, Jósaváros. III. Könyvtár az éjszakában című rendezvény. Már az előzőre is készültem, talán most erre eljutok, ha nem is érek oda a kezdésre.

És még mindig péntek, és még mindig Nyíregyháza. Rokk Brothers az Unicumban este 10 körültől. Még nem láttam a zenekart, lehet, ez lesz most a késő esti program.

De menjünk kicsit messzebb is. Debrecenben, az Agórában Esti távcsöves csillagnézésre várják a csodára vágyókat. Igazán ez is érdekelne, de nem hiszem, hogy most Debrecenben tudok maradni.

A budapestieknek pedig néhány nyíregyházi zenekart ajánlok. Nem fogtok csalódni a Periscope, a PánPéter és a Kell Egy!Még! zenéjében. Nemrég láttam őket, nyugodt szívvel ajánlom.

A szombat délelőtt minden bizonnyal az Állatbarát Alapítvány meglátogatásával indul majd, ahol Kutyagolás és Örökbefogadó Nap várja a gazdijelölteket, és azokat is, akik csak egy kis sétával, sétáltatással akarják, tudják támogatni az alapítványt. Nagyon sokat tudsz ezzel is segíteni, hiszen a sajnos folyamatosan fullon üzemelő menhelyen minden segítség, gondoskodás számít.

Az időjárás nem volt kegyes az elmúlt hetekben a Rabócsiringhez, így ezen a szombaton újra meghirdették a múlt héten elmaradt Autós Pályanapot. Remélem, most több szerencséjük lesz, és látványos autózásokat láthatsz, ha arra jársz.

Halloween party, valamint jelmez- és tökfaragó verseny lesz szombat délután négytől a Dégenfeld Kastélymúzeumban, Baktalórántházán. Lesz még egy hasonló program kicsit lejjebb, szerintem mindkettőt érdemes meglátogatni. Március óta, mikor ez a kép készült, biztosan kizöldült a fű, és a park is gyönyörű színekben pompázik.

Országos turnéja keretén belül este Nyíregyházán, a Pontban koncertezik az Akela. Még nem tudom, itt kötök-e ki?

De ha nem akarsz a farkasokkal táncolni, viszont jó kis blues zenére vágysz, egy ugrás Debrecen, és az Incognito, akol a Kék Kód Blues Band játszik. Hangulatos estének ígérkezik, és elég régen jártam már az Incognitoban is.

Igencsak biztos pontnak tűnik vasárnap délután a Boszorkányvasárnap a Kállósemjéni Kállay Kúriában. Pár perc az út Nyíregyházáról, gyönyörű a hely, érdekesnek ígérkeznek a programok, mi kell még egy remek vasárnap délutánhoz?

Este pedig Debrecenben a régen látott Éva Presszó a Roncsbárban. Vendég a Panama Magic. Erről nincs is mit beszélni, ott kell lenni, és kész. 🙂

Hétfőn, amit ugye jól ledolgoztunk már, tehát nyugodtan programozható, Presser Gábor: Dalok régről és nemrégről című önálló szerzői estje látható Ibrányban. Ez biztosan kimarad nálam, de ha kedved tartja, és a jegyárat sem sokallod,, pár perc alatt ott lehetsz.

Ez a hétvége azonban másról is szól. Bár nem csak ezekben a napokban gondolunk azokra, akik már nem lehetnek köztünk, ilyenkor kicsit emelkedettebb hangulatban emlékezünk eltávozott szeretteinkre.
Idén sajnos ismét több gyertyát gyújtok majd, mint a korábbi években…