Szüretkezés

Itt a szüreti mulatságok ideje. Sok tánc, zene, mulatság lesz mai ajánlómban.
Táncos lábúaknak elsőként egy 10 alkalomból álló táncház sorozatot ajánlok, melynek első foglalkozása ma este héttől lesz Nyíregyházán, a Mustárházban.

Nyíregyházán péntek kora délutánonként jelentkezik a Jósa András Múzeumban a Muzsikáló Múzeum zenés programsorozat. Ennek részeként most pénteken 16 órától Tünde és Pila lép színpadra. Ez most a viszonylag stabilnak mondható munkahelyem miatt kimarad, de a hírek szerint október vége felé, a Mociban is lesz majd koncertjük olyankor is, amikor nem dolgozik az emberek nagy része.

Az Év természetfotósa 2015 c. kiállítást is ezen a napon, 17 órakor nyitják meg Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban. A megnyitót követően vetített előadást tart Dombóvári Tibor “Természetfotózás a víz alatt” címmel.
A kiállítás szeptember 30. és október 26. között tekinthető meg.

A Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok péntek délutántól vasárnap estig szolgáltat remek programokat. Pénteken a délutáni gyermekműsor után este Fenyő Miklós koncertjére várják a közönséget a város főterére.
A képen a Vidám Manók, a délután fellépői.

A nyár egyik felfedezettje, a Fatal Error ad akusztikus koncertet Debrecenben, a Nagyerdei Víztoronyban péntek este.

Szombat délután esélyes egy tokaji kirándulás az imént már említett Tokaji Szüreti Napokra. Ezen a napon a a nyíregyházi fúvószenekarok koncertjei után a szüreti felvonulás a másik látványosság, de egyéb programokat is találhatsz a linken.

Este nagyon szeretnék ott lenni a Pál Utcai Fiúk koncertjén Debrecenben, a Roncsbárban. Hiányzik a zenéjük, bár az autóban olykor-olykor előkerülnek. A koncert azonban mégiscsak koncert.

Vasárnap délután egy fantasztikus nyári este hangulatát idézzük fel. A Tokaji Rock Napok tehetségkutató verseny két díjazottja tér vissza a városba. Az egyik az én személyes kedvencem, az Aylen’s Fall, akik 17 órakor lépnek színpadra, őket a zsűri kedvence, a Score követi 18 órakor.

Remélem, remek indiánnyár lesz a szabadtéri programokhoz.