VIDOR 9. nap

Tegnap este befejeződött a VIdámság és a Derű ORszágos seregszemléje, a XV. VIDOR Fesztivál. Igazán különleges nap volt, mintha mindenki még egyszer meg akarta volna mutatni, hogy a VIDOR más, mint az ország több tucat egyéb fesztiválja.
Igaz, idén sok ismerőstől, ismeretlentől hallottam, és magam is így gondolom, nem teljesen az már a VIDOR, mint ahogyan eredetileg indult. Sokkal populárisabb, kevésbé lóg ki a sorból, pedig úgy volt igazi. A felvállalt rétegzenékkel, a sok bohóccal, délutáni pörgéssel, vidámsággal.
A záró napra ezek jó része előkerült, és ez nagyban köszönhető a pantomimeseknek, akik percről percre arcot, szerepet váltva tértek vissza a térre, és igyekeztek pótolni azokat is, akik két-három éve már hiányoznak.
Erről a napról több fotóalbumot is megjelenítek majd, mert nem szeretném összemosni azokat a különleges történéseket, amelyek nagyon kellemes emlékeket hagytak bennem.
Ma a koncertek képeit láthatod. Nem sok helyszín, de sok remek zene jellemezte tegnapi utamat.
A Városalapítók szobránál a Tüneth együttes, majd az Artézis együttes kápráztatta el a közönséget. Technikailag kicsit magukra maradtak a zenészek, így a zenélésen túl a megszólalás hátterének megteremtése is rájuk hárult, ami nem egyszerű feladat.
A nagyszínpad zenészei azonba nem maradtak magukra. Nekem, egyszerű nézőként igencsak jólesett, hogy a színpadról is elismerték a technikusok munkáját.
A Firkin és a Boban Marković Orkestar műsora is méltó volt a fesztivál záró napjához, rendkívül jó hangulatot teremtettek.
Mai albumom ezeket a koncerteket dolgozza fel, és ma, a képek nézegetése után már nem tartogatok ajánlót sem, de készítem a következő két fotóalbumot a következő napokra. Most klikkelj, irány a koncert!
KLIKK